Concept Diary #3: Experimenteren en visualiseren

Week van 10 t/m 16 mei

Deze week ben ik begonnen met een beetje overzicht creëren voor mezelf. Naar aanleiding van het verhaal dat ik heb geschreven ben ik nog eens alle punten daaruit langs gegaan die laten zien zouden zijn in de attractie. Deze heb ik op een rijtje gezet zodat ik beter weet wat ik wil gaan weergeven.

 

Nadat ik deze lijst heb gemaakt ben ik maar meteen begonnen met het uitschetsen van de ideeën die ik bij de wachtrij en omgeving had op een A3 vel.

Ook heb ik met mijn medestudenten gesproken over hoe ik nu verder zal gaan omdat ik dus best wat abstracter kan gaan werken (nav de feedback van Wietske vorige week). Een klasgenoot gaf als advies me eens proberen bezig te houden met het opwekken van het gevoel wat ik met de attractie wil bereiken, en daarna als het ware terug te gaan werken naar hoe het er fysiek uit gaat zien op de expositie. Ik ben daarom aan de slag gegaan met licht, omdat verschillende kleuren licht en lichtshows het gevoel van verwondering wat ik wil bereiken vaak opwekken. Ik ben gegaan voor de kleuren die vaak met de ruimte worden geassocieerd. Ik heb verschillende foto’s gemaakt om proberen over te brengen hoe de ervaring was om in de ruimte te zijn, maar ik wil het vooral tijdens de expositie gaan gebruiken als belichting zelf en niet deze foto’s.

Ook heb ik met deze lichten mijn model nog eens gefotografeerd zodat deze meer context en achtergrond had.

 

Naast deze foto’s heb ik ook al een begin gemaakt aan het maken van een soundscape/ achtergrond muziek voor tijdens de expositie. Hoor hieronder hoe ver ik nu ben. Het moet denk ik nog een stuk langer worden om de hele expositie vol te maken en ik wil proberen het zo te maken dat het ook redelijk loopt zodat het door kan blijven spelen wanneer mensen de expositie bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *