Concept Diary #3 – Testen & Guiding Principles

Week 5

Nog meer projectjes! Zo vond in een lege glazen pot en ben ik op zoek gegaan naar methodes welke ik kon toepassen om hier een nieuw leven in te blazen. Ik heb de pot bekleed met klei en deze geschilderd. Hierdoor heeft het nu een hele andere toepassing als eerst, namelijk een planten pot.

 

 

Ik heb besloten dat ik wat wil gaan proberen te maken met gebruikte koffie cups. Dit is een wegwerp product die ik veel gebruik en waarvan ik wil onderzoeken of ik hier wat nieuws van kan maken. De andere 2 projecten uit de vorige post zet ik even aan de kant omdat dit project iets is wat nog moet “ontstaan”. Een kast en een lamp “bestaan” namelijk al en ik wil graag wat nieuws maken.

Ik aan de slag gegaan met het ontleden van de koffie cups.

   

De cupjes zijn bruin en wit. Ik wil gaan uitzoeken of ik met die kleuren wat kan maken of dat het mooier is om deze te verven.

To be continued

Ik merk dat ik het lastig vind om dit project een richting te geven. Tijdens de feedback sessie met Wietske hebben we besproken dat het misschien meer kaders zou geven als ik Guiding Principles zou hangen aan mijn project. Dit heb ik gedaan:

Guiding Principles

  1. To Tell a Story

Met mijn project wil ik een verhaal proberen te vertellen. Dit zal in de richting zijn van het creëren van bewustwording bij de wegwerpmaatschappij.

2. Waste None

Belangrijk is dat het voorkomen van verspilling en onnodig afval wordt toegepast.

3. Functional and Appealing

Erg belangrijk is, is dat het project functioneel is en dat mensen het “mooi” vinden. En het zelfs zouden willen toevoegen aan het interieur.

 

Ik heb nog voorbeelden gezocht van gemaakt werk van cups.

 

Cups:
Mind Map, Testen en schetsen

Ik heb de cups samen geplakt op verschillende manieren. Ik merkte dat er weinig verbinding is en dat de randen van de cups er af moeten. Ik heb het getest met de randen er helemaal af. Ik vond dat er veel mooier uit zien.

Ik heb ook van de rechter test de onderkanten, en randen er uit gehaald en hier kwamen nog materialen uit die ik misschien ook nog kan gebruiken in het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *