Concept diary week 5 #Wat wordt mijn einddoel?

Om erachter te komen wat mijn doel wordt, ben ik gaan experimenteren in alle zintuigen die gebruikt worden tijdens het open maken van verpakkingen. Ik heb hierin alleen het fijne geluksgevoel gebruikt, omdat dit het gevoel is waarmee ik iets wil doen.

 

Horen

Als experiment bij het zintuig ‘horen’ heb ik een soundscape gemaakt van allerlei verpakkingen, ik heb verpakkingen gekozen uit de lijst die ik verzameld heb van alle mensen. Ik vond het bijzonder om te horen dat elk materiaal een ander karakter heeft, sommige klinken heel hard en zwaar en bijna agressief, terwijl andere materialen lief en zachtaardig klinken. Wat mij het meeste opviel was het geluid van een blikje, zo voelde deze heel erg fel, agressief en aanwezig.

Zien

Als experiment bij het zintuig ‘zien’ heb ik een video gemaakt zonder geluid van allerlei verpakkingen die open gemaakt worden, ik heb verpakkingen gekozen uit de lijst die ik verzameld heb van alle mensen. Ik vond het fijn om deze video’s te zoeken en op te nemen, het is leuk om te zien van welke verpakkingen andere mensen blij worden. Ik kon niet alles kopen (Apple telefoon bijvoorbeeld) dus heb ik hier stock video’s van gezocht.

 

Toekomst

Op de planning staat een experiment met ‘voelen’, ik ben al een tijdje lege verpakkingen aan het verzamelen om hier iets van te maken. Ik zit te denken aan een standbeeld waarbij aanraking van de verpakkingen centraal staat.

Als ik alle zintuig experimenten heb gedaan, wil ik terugblikken naar de punten die mij het meeste opvielen. Op deze manier wil ik een einddoel stellen voor dit project, ik wil gaan besluiten wat ik precies ga maken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.