week #5 Capturing the power of light

Deze week ben ik bezig geweest met voorbereiden om de week daarna de doka in te gaan. In de doka kan alleen gewerkt worden met zwart-wit films. Daarom heb ik deze week twee zwart-wit rolletjes volgeschoten met de twee verschillende camera’s die ik heb. Ik heb er voor gekozen om twee verschillende rolletjes te nemen, om te kunnen zien wat hier het uiteindelijke verschil in zal zijn.

Ik heb beide camera’s meegenomen op pad naar het bos en een duingebied. Naast gewoon wat foto’s van de omgeving heb ik me ook wat foto’s gemaakt die binnen het thema licht passen. Zo heb ik foto’s gemaakt van reflecties in plassen water en in een meertje. Hieronder zijn foto’s te zien met hetzelfde idee, alleen dan gemaakt met mijn telefoon, omdat de rolletjes nog niet ontwikkeld zijn.

Ook ben ik deze week gaan spelen met een lange sluitertijd. Hierbij heb ik iemand laten bewegen met een zaklamp en lichtsnoer in handen om als het ware een soort lichttekening te maken. Hieronder staat een voorbeeld van iemand anders, hoe deze foto’s er uit zouden kunnen komen te zien (alleen dan in zwart-wit).

Van de Kamp, M. (2013)

Voor meer inspiratie voor foto’s ben ik gaan kijken naar wat voor opdrachten er bijvoorbeeld bij ‘Het perfecte plaatje’ voorbij zijn gekomen. Een opdracht hiervan was dat er een foto gemaakt moest worden door een glasplaat heen. Hierdoor fotografeer je wat op de glasplaat staat van onder. Ik vond dit een leuk concept om uit te proberen, omdat hierdoor een soort surrealistisch beeld ontstaat. Ik heb door een glasplaat heen zowel slakken als vogels gefotografeerd. Bij mijn opa en oma in de tuin eten de vogels zowat uit je hand, dus was dit goed haalbaar als je niet te veel bewoog. Op begeven moment kwam er zelfs een vogel om mijn knie zitten.

Een andere opdracht bij ‘Het perfecte plaatje’ was om een foto te maken met een reflectie erin. Aan de hand hiervan ben ik naast foto’s met een reflectie in het water ook nog wat foto’s gaan maken met een spiegel.

Bronnen:

Van de Kamp, M. (2013) Tekenen met licht. Geraadpleegd van https://www.maartenvandekamp.nl/impressie-workshop-nachtfotografie-31-mei-2013-in-utrecht/

CAFU (z.d.) Cursussen. Geraadpleegd van http://www.cafu.nl/cursussen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *