Week 5. 10 t/m 14 mei – Hoe tekent een architect?

Week 5

Week 5 is begonnen en nu ik weet welke richting ik op wil met mijn uiting, wil ik ook leren tekenen als een architect om meer een feeling te krijgen hierbij.
Ik ben aan de slag gegaan om online stapsgewijs te leren tekenen als een architect.

Eerst heb ik wat tips bekeken welke online gegeven werden. De volgende tips kwamen naar voren om te gebruiken wanneer je wilt tekenen als een architect:

  • Zachte ideeën, zachte lijnen.

    Hiermee word bedoelt dat alles wat je nog niet zeker weet dat je wilt gaan gebruiken dat je dat niet hard op papier zet. Zo kan het makkelijker veranderd worden.
    Harde ideeën moeten dan echter wel ook echt duidelijk getekend worden.

  • Gebruik van donkere ramen.

    In architecturaal ontwerp is het gebruikelijk om ramen donker te maken. Dit geeft het een diepte en een realistisch gevoel.
    Ook is het belangrijk om realistisch te blijven kijken, mochten de ramen niet te donker hoeven zijn, dan kan je deze lichter tekenen.

  • Snel schetsen.

    Dit snelle schetsen laat je meer vrij voelen in het project en laat je meer nadenken over wat je echt wilt zien in een ontwerp.

  • Suggesties van materiaal.

    Materiaal tekenen wanneer je met een architecturaal ontwerp bezig bent kost veel te veel tijd, in plaats daar van teken je maar een paar lijntjes of vormpjes.
    Het hoeft dus niet helemaal uitgetekend te zijn, zolang er maar een suggestie van is.

  • Teken in perspectief!

    Door in perspectief te tekenen kan je gelijk zien hoe iets er later als het uitgewerkt is uit gaat zien.

  • Maak gebruik van schaduw.

    Door schaduw te gebruiken in een tekening maak je deze realistischer en ook mooier.
    De schaduw kan gemaakt worden door verschillende lagen aan te brengen of door gebruik te maken van vervaging door het uitwrijven met je vingers.

Nadat ik deze blog heb gelezen ben ik aan de slag gegaan met een video van YouTube welke mij stap voor stap heeft geleerd om in 3D een huis te tekenen.

Hier onder zie je de stappen die ik heb gemaakt in het tekenen van het huisje en het uiteindelijke resultaat!

Ik ga in week 6 aan de slag met het definitief maken van welke kunstenaar/schilder ik kies en hiermee ga ik oefenen in de stijl. Ook wil ik meer HIFI uitingen gaan maken.

 

Bronnen

video, T. m. (Regisseur). (2016). HUIS tekenen voor beginners in stappen [Film].

Wilhelm, C. (2016). Tekenen als een architect? Met deze eenvoudige tips lukt het jou. Opgehaald van homify: https://www.homify.nl/ideabooks/665644/tekenen-als-een-architect-met-deze-eenvoudige-tips-lukt-het-jou-ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *