Concept diary week 6 #Het karakter van verpakkingen.

Voelen

Deze week heb ik een experiment gedaan met het zintuig ‘voelen’. Ik heb allerlei verpakkingen verzameld van verschillende materialen die elk anders aanvoelen. Hier wilde ik een standbeeld uit maken, en wat past er nou beter bij het zintuig ‘voelen’ dan een hand. Ik ben begonnen met een skelet te maken van een hand uit papier die ik vervolgens opgevuld heb met papier-maché. Deze heb ik helemaal vol geplakt met de verschillende materialen, hier kwam vooral plastic, karton en zilverpapier uit.

Uitkomst experimenten zintuigen

Ik had mezelf als doel gesteld deze week erachter te komen wat ik nou precies wil gaan maken dit project, toen ik terugblikte op de experimenten hebben ik nagedacht over wat mij het meeste aansprak en opviel. Dit was toch wel dat het geluid van een blikje die heel erg opviel in mijn soundscape, ik vond dat de verpakkingen allemaal een karakter bleken te hebben aan de hand van het geluid wat ze maken. Waarbij het blikje naar mijn idee erg agressief en fel klonk, terwijl deze er niet perse zo uit ziet. Aan de hand van deze bevinding heb ik een  vraag geformuleerd:

Hoe kan ik het karakter van een blikje uitbeelden?

 

Inspiratie

Aan de hand van dit nieuwe doel ben ik inspiratie gaan opdoen en heb ik daar een moodboard van gemaakt. Ik heb gekeken naar karakter die bestaan uit blikken, ik kon niet echt karakters vinden die echt de agressieve en felle karaktereigenschappen weergeeft, juist alleen lieve en leuke poppetjes. Dat agressieve en felle karakter wil ik juist wel bereiken.

 

Toekomst

In week 7 wil ik erachter komen wat precies het karakter is van een blikje aan de hand van het geluid, daarom wil ik geluiden verzamelen van meerdere blikjes en deze aan meerdere mensen laten horen. Vervolgens wil ik ze vragen welke karaktereigenschappen ze hieruit halen. Hierdoor kan ik er precies achter komen wat mensen denken dat het karakter van een blikje is, en niet alleen wat ik er van vindt.

 

Wat is mijn nieuwe doel

Zodra ik deze eigenschappen verzameld heb en een concreet karakter kan bepalen, wil ik daadwerkelijk aan de slag gaan met een ontwerp van het karakter wat ik wil gaan bouwen. Ik wil een karakter gaan ontwerpen en bouwen in 3D, met de daadwerkelijke eigenschappen van een blikje. Ik ben voor nu van plan deze te gaan bouwen uit blikjes. Om te weten hoe ik kan bouwen met blikjes, en hoe ik deze kan bewerken, heb ik inspiratie opgezocht, zo kwam ik uit op het YouTube account van Inventus: https://www.youtube.com/watch?v=P2TqZk-SzX81. Hij bouwt allerlei voertuigen vanuit cola blikjes, en maakt hier tutorials van:

Hier wil ik komende week een tutorial van volgen zodat ik leer hoe ik met blikjes kan bouwen.

Toekomst

Zodra ik precies weet welk karakter een blikje heeft, technieken leer kennen van bouwen met blikjes, en ontwerpen met iteraties heb gemaakt van het karakter. Kan ik in week 8 het uiteindelijke karakter gaan bouwen. Ook ga ik in de aankomende tijd nog kijken naar hoe ik dit karakter het beste kan tentoonstellen, is dit met een soundscape? Ga ik een omgeving bouwen voor mijn karakter? Of maak ik misschien wel een verhaaltje met mijn karakter?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.