Week 6. 17 t/m 21 mei – Onderweg naar het eindwerk

Week 6

Week 6 was de week waarin ik het meest opgeschoten ben. Ik heb wat meer dingen concreet gemaakt en ik ben helemaal op gegaan in de experimenten.

Tekenen in Stijl

In week 4 heb ik laten zien dat ik van karton en de kunst van de 6 verschillende schilders huisje heb gemaakt wat een soort schilders dorpje werd.
Ook heb ik laten zien dat ik in week 5 aan de slag ben gegaan met het oefenen van het tekenen in 3D.
Ik ben daarom ook begonnen met het tekenen van huisjes in de stijl van de gekozen schilder(s).

Voor deze opdracht heb ik van de in totaal 6 schilders, 2 uit gekozen.
De gekozen schilders zijn Picasso en Herman Brood.

Hier onder zie je hoe een huis in de stijl van deze schilder er volgens mijn beleving uit zou zien.

 

Presentatie en klas laten tekenen.

Op de 17e vroeg Wietske mij of ik ook niet een 15 min presentatie wilde geven, zoals je had verwacht wilde ik dit in eerste instantie niet.
Ik vond het te kort van te voren gevraagd omdat ik een volledige presentatie wilde geven.
Maar mijn gedachten zaten mij in de weg en Wietske zei ”maak het moment morgen nuttig voor jezelf”.

Ik heb de presentatie voor mijzelf nuttig gemaakt door de klas nog een keer voor te leggen waar ik mee bezig was en wat de hoofdvraag is.
Daarnaast heb ik een opdracht geformuleerd nadat ik had geschetst hoe voor mijzelf een huis er uit zou gaan zien als ik deze in de stijl van Picasso of Herman Brood zou maken.
De opdracht zoals ik die gegeven had in mijn presentatie was

“je krijgt 3min de tijd om in
de opgegeven stijl van de schilder
een huis te tekenen op papier”.

Nadat iedereen (inclusief docenten) deze opdracht 2x had gedaan kreeg ik deze opgestuurd via Teams of WhatsApp.

Feedback

Uit deze presentatie kwamen niet alleen de uitslagen en tekenkunsten van de opdracht naar voren, maar ook kreeg ik veel feedback waar ik zeker wat mee zou kunnen.
Wat mij het meeste bij is gebleven is de feedback van Wouter die zij ”misschien kan je iets met 3D doen, zodat je meer een diepgang krijgt in het product”.

Hier heb ik naar geluisterd Wouter! dit neem ik gelijk mee naar de vrijdag wanneer we een oefen expositie hebben!

Ook kreeg ik de feedback om een de serie ”the good place” te bekijken en hoe de huizen in deze serie zijn gemaakt per individu.

Visie

Ik wil de aankomende weken verder gaan bekijken vanuit de visie dat de schilder aan architectuur doet.
In dit geval zal de hoofdvraag dus aangepast worden naar ”Hoe zou je huis er uit zien als deze gemaakt zou zijn door Herman Brood”.
Vanuit het oogpunt van Herman Brood als deze nog geleefd zou hebben, hoe hij een huis zou maken.

 

3D schilderijen uitwerking

Ik ben met de snelle schetsen zoals bovenaan de pagina staan aan de slag gegaan. Ook heb ik de uitwerkingen in de 2 stijlen van mijn klasgenoten meegenomen in het maken van 3 schetsen.
Hieronder staan de 3 verschillende schetsen waarbij nummer 1 een uitwerking is van de pen-schets die ik heb gemaakt. Nummer 2 is een flat met een boom en het woord flat en nummer 3 is een gezicht zoals Herman Brood deze schilderde met een zon en een rood gebouw. In al deze schetsen heb ik de kleuren verwerkt welke Herman Brood veel gebruikte. Rood, Geel, Blauw en Zwart.

Maar denk maar dat dat alles was, ik ben met foto 2 en foto 3 aan de slag gegaan om uit te gaan werken in het echt. Hierbij ben ik er vanuit gegaan dat ik zowel ging schilderen als het 3D effect wilde gaan gebruiken.

Onderstaand zie je het proces van uitwerking op canvas van foto 2

Onderstaand zie je het proces van uitwerking op canvas van foto 3

Oefen expo op vrijdag en feedback

Ik heb de oefen expositie met Robin en Annemie gedaan. Ik vond het erg cool om te doen! Ik heb bij deze expo de schetsen van de schilderijen laten zien met daar boven hangend de 3D schilderijen. Dit was zo cool want het ging nu echt in het lokaal en ik moest het nu voor het ”echie” weer gaan presenteren.

Annemie gaf als feedback dat ik misschien kan gaan proberen met verschillende materialen. Annemie gaf zelf aan dat papier-maché poeder wellicht een leuke manier van uiting is.
Ook heb ik besproken dat mijn volgende idee en 3D uitwerking op canvas is, maar dat dit dan een liggend canvas is en het schilderij komt omhoog als een soort standbeeld van architectuur.

Als experiment zou ik graag nog een 50/50 schilderwerk maken waarbij ik een foto van een huis of gebouw gebruik en daarbij de helft schilder.

Zie voorbeeld:

Ook wil ik experimenteren met het maken van een city skyline maar dan met 3D gebouwen er in. Zoals op de volgende schetsen te zien zijn.

Eind expo plannen/uitwerking

Voor nu heb ik de plannen om dus bezig te gaan met
1 levend vanuit het canvas,
2 50/50 foto
3 City Skyline met 3D model er in verwerkt

Ik wil uiteindelijk een uitwerking maken van het 3D schilderij en dat je dan door het 3D gebouw heen kan kijken naar meer architecturaal ontwerp door de ogen van Herman Brood

De eind expositie is Woensdag 9 juni 2021 de gehele dag.

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *