Concept Diary #4: Op weg naar de expo

Week van 17 t/m 23 mei

Tijdens het feedback moment aan het begin van de week heb ik het met Wouter en mijn klasgenoten gehad over de expo. Ik had al verschillende ideeën over hoe ik het wilde brengen. Ik wilde sowieso een gedeelte van een ruimte inrichten als ‘wachtruimte’ waar alle onderdelen van de echte wachtrij terugkomen, zoals een ‘testje’ met een bordje en aanduiding op de grond. Daarnaast wilde ik een gedeelte inrichten zoals de ‘ride’ zelf. Daarbij wilde ik dat 3 mensen konden gaan zitten met een nep riem om en dan een soort van ervaring van de rit zouden hebben. Echter wil ik geen video maken dus daar zat ik best wel mee. Daarom had ik gevraagd hoe mijn klasgenoten hiermee om zouden gaan. Ze gaven aan dat ik wel alle losse beelden achter elkaar kon monteren maar Wouter was wel bang dat dat een anticlimax zou kunnen veroorzaken. Hier was ik het wel mee eens. Hij gaf aan dat ik er ook voor kon kiezen om niet te gaan voor het zitten maar de bezoekers langs de onderdelen te laten lopen. Hier ben ik uiteindelijk mee verder gegaan en heb ik 2 plattegronden geschetst van hoe de expo eruit zou kunnen komen te zien, met posters aan de wanden die de verschillende evenementen van de ride en ook al voorzichtig de belichting aangegeven.

Hier zie je ook dat ik een beamer wil gebruiken om de omgeving aan te kleden en het model van het karretje wil exposeren. Daarnaast heb ik er dus voor gekozen om 1 riem te maken en deze te exposeren in plaats van 3 mensen een riem echt om te laten doen. Met het maken van de riem ben ik ook aan de slag gegaan nadat ik hiervoor banden had aangeschaft. Ik heb het zo gemaakt dat de riem nu omgehangen kan worden en dus niet aan een stoel vast hoeft te zitten, omdat ik deze wel echt iets te moeilijk zelf kan maken.

Ik heb eerst een schets gemaakt van de gesp die op de riem zou moeten komen. Hierbij heb ik opgemeten hoe breed de band is en nagedacht over de kleuren. Ik ben gegaan voor wit, van de kleur van het pak van een astronaut, goud-brons, van de kleur van de helm van een astronaut en zwart metallic voor het detail.

Na het maken van de riem ben ik verder gaan brainstormen over het inrichten van de ruimte van de expo. Ik wil een volledige donkere ruimte gebruiken zodat ik alle verlichting zelf kan bepalen en regelen. Dit zal vooral gekleurde belichting zijn en ik ga gebruik maken van blacklight om een mild vervreemdend effect te creëren, waarmee ik de bezoeker het gevoel wil geven in een andere wereld belandt te zijn en de verwondering wil scheppen die de attractie zelf ook zou moeten geven. Op vrijdag had ik voor 1 uur de greenscreen ruimte gehuurd zodat ik bepaalde dingen kon uitproberen voor de expo. Ik had al mijn verlichting meegenomen en wilde kijken hoeveel ruimte ik had en wat ik hiermee kon. Ik kwam er hiermee achter dat ik in ieder geval zeker genoeg verlichting had, maar het tape dat ik wilde gebruiken was niet ‘wit genoeg’ voor het blacklight. Ook heb ik uitgeprobeerd hoe de doorgang van ‘wachtrij’ naar ruimte zal zijn. Hiertussen wil ik een soort doorgang van licht maken, die ook in mijn verhaal staat als ‘machine’.

[aesop_gallery id=”1878″ revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *