Concept diary #07 – De beleving achter brood

Vorige week heb ik nog associaties verwerkt bij video met geluidseffecten. Hierbij heb ik deel gemaakt waaraan een brood herkenbaar is. Ik merkte dat dit lastig was om te verwerken en het kwam nooit echt naar mijn zin eruit te zien. Feedback hierop was dat sommige het hierdoor wel heel erg herkende en duidelijk maakte wat de actie betekend, maar andere vonden het ook lastig omdat het totaal iets anders was. Hieruit nam ik mee dat ik ook veelal associaties dichtbij op kan zoeken, zoals: waar ik meteen aan dacht, dat deeg aan handen blijft plakken en dat overal meel ligt.

 

[aesop_video src=”vimeo” id=”555681891″ width=”48%” align=”left” disable_for_mobile=”on” loop=”on” controls=”on” mute=”off” autoplay=”off” viewstart=”off” viewend=”off” show_subtitles=”off” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

 

[aesop_video src=”vimeo” id=”555681853″ width=”48%” align=”right” disable_for_mobile=”on” loop=”on” controls=”on” mute=”off” autoplay=”off” viewstart=”off” viewend=”off” show_subtitles=”off” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Hierna ben ik door gegaan met wat meer structuur inbrengen, letterlijk en figuurlijk. Ik wilde namelijk de structuurvorming van brood terug laten komen in de beeld edit. Net als dat de structuur van brood begint bij losse elementen, gaat naar een vast soepel geheel en eindigt in een stevig brood. Dit heb ik hier geprobeerd door geluidseffecten, tempo en ritme. Feedback hierop was dat ik ook meer met muziek moest gaan doen en dat gebruiken. De geluidseffecten kosten ook veel tijd en zijn als het ware een de puntjes op de i.

[aesop_video src=”vimeo” id=”555681948″ align=”center” disable_for_mobile=”on” loop=”on” controls=”on” mute=”off” autoplay=”off” viewstart=”off” viewend=”off” show_subtitles=”off” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

[aesop_video src=”vimeo” id=”555682158″ align=”center” disable_for_mobile=”on” loop=”on” controls=”on” mute=”off” autoplay=”off” viewstart=”off” viewend=”off” show_subtitles=”off” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

Uiteindelijk ben ik deze week begonnen voor de expositie. Ik heb muziek gezocht en gevonden en ben hier beelden op gaan monteren. Hier staat nu de bijna volledige sequence, hier moeten nog wat algemene beelden aan toegevoegd worden en associaties die ik nog mis. Dit zijn beelden, maar ook geluiden, zoals een hartslag om spanning te benadrukken en andere effecten om de nadruk op dingen te leggen en ook denk ik erover om teksten te verwerken. Bold, grote steekwoorden. Dit wil ik later doen omdat ik eerst een goede edit wil hebben met bijna alles en dan kan zien wat ik nog moet maken, filmen, editen en/of opnemen.
Ook denk ik er nu aan om zelf een voiceover te doen om een verhaal mee te geven.

[aesop_video src=”vimeo” id=”555679511″ align=”center” disable_for_mobile=”on” loop=”on” controls=”on” mute=”off” autoplay=”off” viewstart=”off” viewend=”off” show_subtitles=”off” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Wat ik wil benadrukken doormiddel van de edit is dat het natuurlijk, handwerk, levend en spanning is om brood te bakken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *