Concept diary #5: Mini expo en vervolg stappen

De mini- expo was een succes! Om al mijn proces te laten zien heb ik een 4 meter lange rol papier helemaal beplakt met mijn uitgeprinte beroepsproducten die ik deze periode heb gemaakt. De klas was erg enthousiast en gaven mij goede feedback. Ook had ik een aantal feedback vragen opgesteld die mij verder zouden helpen naar het eindproduct.

Doorslag gevende feedback die ik van klasgenoten heb gekregen is:

– De fictie wereld is een goede manier om je beelden betekenis te geven.
– Misschien is het interessant om een boodschap in je beelden te verwerken.
– Kijk naar museums hoe zij hun beelden presenteren.
– Een verhaal in je soundscape zou interessant zijn.
– Misschien kan je in de soundscape rustig als mens beginnen en dat het verhaal steeds sneller afspeelt totdat dieren het op een gegeven moment overnemen.
– Het is goed om je hoofdvraag ook te veranderen in een probleemstelling.
– Een concept rondom Bearth is goed voor het eindproduct.

 

Hier ben ik vervolgens mee aan de slag gegaan en heb besloten wat ik wil presenteren in mijn eind producten. Voor de eind expositie wil ik jullie meenemen in mijn fictieve wereld Bearth. Dit ga ik doe door middel van 3 producten. Beeld, geluid en je eigen fantasie. Met beeld laat ik mijn visie van Bearth zien. Met geluid introduceer ik de deelnemers aan mijn fictieve wereld.

Tot slot wil ik op een 2 meter vel papier een gezamenlijke surrealistische tekening maken van de wereld Bearth. Na het horen en zien van mijn producten krijgt iedereen wel een idee over hoe deze wereld eruit zou zien. Teken dit gelijk uit of vul een andermans tekenen aan. Laat je fantasie de vrije loop niks is te gek voor deze fictieve wereld.

  • Gezamenlijke surrealistische tekening Bearth
  • 3 posters surrealisme
  • Soundscape + voice over

Mijn eerst volgende stap is nu drie definitieve schetsen vast stellen van de beelden die ik wil uitwerken voor de eind expositie. Ik moet bedenken hoe ik deze wil gaan presenteren en in welk formaat.
Ook ga ik aan de slag met geluiden verzamelen die ik wil gebruiken in de soundscape.
Hiervoor moet ik ook nog eens itereren op mijn script en testen wat anderen hiervan vinden.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/WhatsApp-Image-2021-05-27-at-14.00.06.jpeg” panorama=”on” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *