Concept Diary #week 7

Vorig week heb ik veel feedback gekregen. Daaruit is naar voren gekomen dat ik veel experimenten moest gaan doen.

Met die experimenten ben ik deze week aan de slag gegaan. Het eerste experiment dat ik heb gedaan is dat de eerste foto de omgeving kleur heeft en het paard zwart en de laatste foto is het paard gekleurd en de omgeving zwart-wit, zodat steeds meer de aandacht naar het paard toegaat.

 

Ik heb bewust deze foto’s gekozen om dit experiment te doen, omdat hierbij het paard centraal staat, namelijk dat het paard machtig is. Zelf vind ik het niet werken, omdat het wel apart is maar naar mijn idee ook de kracht weg haalt uit de foto’s.

 

Het volgende experiment was het mengen van foto’s. Het gaat daarbij om het mengen van paarden foto’s en een niet paarden foto’s.

Ook ben ik aan de slag gegaan met het maken van een drie luik waarvan één foto een paardenfoto is en twee foto’s niks met paarden te maken hebben.

Tijdens het feedbackmoment heb ik te horen gekregen dat de dubbele foto’s goed werken. Ze manipuleren het beeld en brengen de beleving van de magie van paarden naar voren. Er is duidelijk een beleving bij die foto’s.  De dubbele foto’s gaan opzoek naar magie en vertellen het verhaal. Verder kreeg ik de feedback om meer te experimenteren met die dubbele foto’s. Wat als je 3 lagen doet? Wat als je 5 lagen doet? Wat als je het in zwart-wit of kleur doet?

Tot slot kreeg ik nog een tip dat een koptelefoon goed zou kunnen werken voor bij de expositie zodat je echt helemaal in die beleving krijgt.

Uiteraard ga ik hier volgende week mee aan de slag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *