NOT JUST A T-SHIRT. – Concept diary week 7

Concept diary week 7

Begin deze week zat ik vast met hoe ik verder moet gaan. Ondanks dat de expositie steeds dichterbij komt heb ik besloten om een stap terug te doen en in plaats van elke week een verschillende stijl te doen. Deze week het concept en het idee dat ik had goed uit te werken met het verduidelijken van de collectie en moodboards van: typografie, kleuren, beeldstijl, designstijl.

Ik ben begonnen met op Pinterest deze plaatjes te zoeken en ik heb ze daarna uitgeprint en samen geplakt. Ik heb ervoor gekozen om dit uit te printen omdat ik dan echt met mijn handen bezig ben en dit zorgt ervoor dat ik echt een duidelijk moodboard heb in plaats van een illustrator bestand. Normaal maak ik moodboards altijd in illustrator of photoshop maar het uit knippen en plakken van de beelden vond ik verassend leuk.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/Screenshot_9.png” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/WhatsApp-Image-2021-05-27-at-12.31.39-3.jpeg” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

 

Ik heb dit allemaal samen gebracht op één a3 waardoor ik duidelijk voor mezelf had welke richting ik op wilde. Omdat er in mijn concept voor de collectie gebruikt wordt gemaakt van bliksem en ik aan het begin van dit project had besloten om sowieso kleur te gebruiken ben ik gegaan voor natuur kleuren. Zo begon ik met stiften allemaal kleuren op een rijtje te zetten die voor mij de natuur weergeven. Hierna heb ik deze omgezet in kleuren combinaties. Toen kwam ik bij de accentkleur en hier had ik nog wel moeite mee, ik ben toen gaan kijken in mijn beeldstijl en design moodboard en vond hier ook veel graffiti. Mij leek het dus heel cool om die natuur kleuren te combineren met een felle kleur voor de graffiti en accenten. Ik heb toen gekozen voor geel dit is namelijk de kleur van de bliksem en deze kleur paste goed bij veel van de al gemaakte kleuren combinaties.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/WhatsApp-Image-2021-05-27-at-12.31.39-1-rotated.jpeg” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

Na de kleuren samen er ook bij te plakken zag het er zo uit:

 

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/image0-2-scaled.jpg” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Ook over de naam van de collectie heb ik nagedacht. Boven de streep zijn de namen die ik voordat ik dit moodboard had gemaakt en onder na het maken, hier had ik een veel duidelijker beeld van wat ik wilde uitstralen met de collectie. De naam en de slogan is “Make it rumble” geworden afgeleid van bliksem en de donder die erna komt.

Om hier ook echt designs van te maken heb ik een aparte mindmap gemaakt waar ik onderwerpen op heb geschreven die bij deze collectie passen. Het draait hier namelijk om de jongeren en creatievelingen die de verandering gaan maken en het samen brengen onder de slogan: Make it rumble. In de onderwerpen van de designs draait het om anders zijn en jezelf uiten.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/WhatsApp-Image-2021-05-27-at-13.05.41.jpeg” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *