Week 6 – proefdruk

Deze week heb ik het eerste hoofdstuk voorzien van opvallende woorden.

[aesop_video src=”self” hosted=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/Untitled_Artwork.mp4″ align=”center” disable_for_mobile=”on” loop=”on” controls=”on” mute=”off” autoplay=”off” viewstart=”off” viewend=”off” show_subtitles=”off” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Naast het vormgeven van de woorden ben ik onderzoek gaan doen naar de lopende tekst. Op internet heb ik gekeken welk lettertype plezierig is om te lezen. Ik kwam uit op de 8 meest gebruikte lettertypes van boeken. Deze heb ik toegepast op de tekst en de regelafstand onder de loep genomen. Omdat het boek is bedoeld voor kinderen heb ik de verschillende teksten voorgelegd aan kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Met de kinderen ben ik in gesprek gegaan over hun voorkeuren. Hieruit bleek al snel dat ze sans serif lettertypes het prettigst vonden om te lezen. Ook de regelafstand was prettiger als het iets groter was, ze konden de regels beter volgen waardoor ze niet halverwege de zin verder gingen in een andere regel.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/059d5567-0a3d-4925-b49a-ebb125106b4c.jpg” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Vrijdag 21 mei stond een oefen tentoonstelling op het programma hier kan ik mijn werk laten zien en daar feedback op ontvangen. Mijn doel is een boek te maken die ik kan presenteren in de tentoonstelling. Aangezien ik naast de teksten nog niet één geheel had ben ik begonnen aan de opmaak van het boek. De “proefversie” bevat afbeeldingen van het internet maar ook die moeten aangepast worden naar het doel van mijn seminar project: Typografie.

 

Tijdens de oefen tentoonstelling heb ik van medestudenten de tip gekregen om te kijken naar mogelijkheden voor het binden van het boek of dat het naar de drukker gaat. Verder heb ik feedback gekregen om het een uniek product te maken in plaats van een Geronimo Stilton look a like.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/05/27d813e5-573b-4d6e-982c-9400b78df576.jpg” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *