CONCEPT DIARY – WEEK 3

Wat heb ik gedaan?

De vorige vrijdag hadden we onze pitches voor onze ideeën. Aangezien ik het lastig vond om een doel voor deze opdracht te verzinnen, kwam ik uiteindelijk met iets té hoog gegrepen. Dit kreeg ik ook te horen en uiteindelijk zat ik met meer vragen dan antwoorden, en resulteerde dat demotivatie.

Groot gedeelte van de week heb ik met de vraag gezeten wat ik zou doen. Op aanraden van teamgenoten ben ik minder research gaan doen en heb ik me meer gefocust op creatief onderzoek. Als tip kreeg ik om een voor mij onbekende mythe te lezen (geen afbeeldingen ervan te bekijken) en mijn verbeelding daarvan uit te tekenen. Dit heb ik gedaan.

Ik heb het creatie verhaal uit de Japanse Shinto mythologie gelezen. Dit bestond uit meerdere delen/hoofdstukken, ik heb dan ook meerdere tekeningen erover gemaakt. Later heb ik de bijbehorende afbeeldingen opgezocht om te vergelijken. Ik kwam ondanks de artstyle heel anders was toch overeenkomsten tegen in bijv. wat er is afgebeeld, waar en hoe in het kader.

Verkregen feedback

Deze tekeningen heb ik voorgelegd bij mijn teamgenoten en de docent. Zij vonden dat de tekeningen duidelijk het verhaal uitbeelden. Het viel Rob op dat Japan werd gecreëerd doordat de godspersoon een speer in het water prikte, en daar ontstond land. Hij herinnerde me eraan dat ieder volksmythe een verhaal heeft van de god die de wereld en de mens bouwt. Meestal word dit gedaan met een voorwerp of ritueel. Ik kreeg als tip mee om me meer te focussen op deze creatie tools.

Plannen

Het plan voor nu is om vast te stellen welke volksmythen ik precies allemaal erbij wil betrekken. Vervolgens ga ik onderzoek doen naar ieders creatieverhaal en kijken of ik overeenkomsten of verschillen tegen kom. Met deze informatie wil ik meer schetsen maken. Wat precies weet ik nog niet maar ik er in ieder geval aan te denken om de verschillende creatie tools samen te voegen in één werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *