Polyamory: Concept Diary

Momenteel denk ik eraan om de ingewikkelde relatiestructuren in polyamorie weer te geven als projectie op een stilstaand beeld. Voor de projectie denk ik momenteel aan een aantal opties:

  • Projectie met gekleurd licht (doormiddel van uitsnedes, overlays of een combinatie van meerdere LEDs)
  • Tekenfilm/animatie op projector
  • AI lichtprojectie op projector

Ik ben het meest geïnteresseerd in een projectie dmv gekleurd licht, omdat ik een bijzondere fascinatie heb voor een zo puur mogelijk gebruik van licht. Een projector voelt hierin gemakkelijk, omdat het hierin gemakkelijk voelt om puur of de digitale content te focussen, in plaats van op de lichtprojectie zelf.

Als eerste vormexperiment heb ik geprobeerd projecties te maken met een RGB spotlicht. Voor de projectie heb ik karton en stencilpapier gebruikt, in combinatie met uitsnedes en tekeningen in stift en fineliner.

De hiervoor gebruikte setup bestaat uit een RGB Floodlight met afstandsbediening, drie objecten (marmer, klei en geglazuurd porselein) in wit en zwart, en de overlays van stencilpapier en karton. Zie hieronder.

Hieronder de vaste materialen:

Helaas bieden zowel het stencilpapier als het karton geen projectie op mijn felle licht. Een projector zal dus waarschijnlijk beter werken. Hieronder de resultaten zonder overlay (links), met stencilpapier (midden) en met karton (rechts).

Bij het proberen van verschillende kleuren kwam ik wel op een interessant resultaat. Het bleek dat de rode achtergrond juist niet te zien was bij blauw en groen licht, in plaats van dat het weg zou vallen bij rood licht. Het kleuronderzoek is hieronder te zien. De bloempot is een resultaat van een eerder materiaalonderzoek naar boetseerklei.

 

[aesop_gallery id=”467″ revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *