Beweging om het bewegen

Aan de hand van het vorige concept rondom het bord dat je aan de andere kant gezien moet hebben om te weten hoe het zit, kwam ik bij de vorm van een kijkdoos uit, waar je iets zou zien terwijl het de buitenkant een ander indruk afgeeft.

Het verhaal wat ik hiermee wil vertellen is dat je soms vanuit een ander perspectief moet kijken om het nut van iets in te kunnen zien.

Via twee spiegels zou je dus iets te zien krijgen terwijl de buitenkant van de doos (de ruimte linksboven is een open ruimte die te zien is vanaf buiten) een andere indruk weergeeft. Tijdens feedback met mijn groepje en Dagmar kreeg ik de gedachte mee om aan de buitenkant van de kijkdoos veel beweging te creëren en via dat kijkgat idee het nut van al die beweging te laten zien. Dit vond ik erg interessant omdat het op die manier interesse van buitenaf wekt, terwijl het misschien helemaal niet nuttig is. Ook werd het nu wel tijd om echt iets fysieks te gaan maken.

 

 

Dit is een low fidelity prototype waarbij uiteindelijk alles met elkaar in verbinding is en beweegt. Zo wordt uiteindelijk via het kijkgat duidelijk dat alle beweging is gecreëerd om het lampje aan te zetten en te bewegen.

Van Rob kreeg ik de feedback dat ik mij meer zou kunnen focussen op detail als onderdeel van het geheel, dus grotere redenen voor een verbinding op een basale manier weergeven. Hij gaf als voorbeeld dat de boeren gelobbyd hebben om het waterpeil in Nederland te verlaten zodat ze meer land zouden hebben voor koeien, en dat dat er momenteel voor zorgt dat we steeds meer te maken hebben met droogtes door heel Nederland. Die verbinding van zo’n maatschappelijk gevolg: Ruimte voor koeien -> Droogte in Nederland zou hij graag willen zien. Of bijvoorbeeld je bandenspanning controleren om weerstand te verminderen zou op landelijk niveau voor minder vervuiling zorgen dan 2 miljard investeren in iets anders, dus Bandenspanning is beter dan geld voor het milieu. Hij zou graag 2 onderwerpen die niks met elkaar te maken lijken te hebben willen zien, en dat de achterkant van het bord laat zien dat ze toch daadwerkelijk wel een connectie hebben.

Zelf wil ik mijn kennis verbreden en op zoek gaan naar een ander voorbeeld wat ik zou kunnen visualiseren. Om vervolgens de aandacht naar mijn werk toe te trekken met beweging, ik kwam zelf al met de gedachte om verspilling van energie/licht als uitgangspunt te nemen. Bijvoorbeeld na verloop van tijd steeds meer lampjes die aangaan of meer beweging of geluid en dat dat alleen uitgezet kan worden door een extern iemand.

Ik heb een uitgebreide e-mail gestuurd naar MarshmellowLaserFeast maar helaas zijn zij druk bezig met hun eigen werk momenteel. Op https://www.marshmallowlaserfeast.com/ is hun expositie Distortions In Spacetime te zien wat mij erg geïnspireerd heeft tijdens mijn bezoek aan het NXT museum in Amsterdam. Helaas kon ik dus niet met ze in contact komen.

Op Zondag 6 december ga ik naar Utrecht Down Under “Actuele kunst in de oude bieb”, een expositie van zo’n 70 kunstenaars die met verschillende visies werken en ook allemaal een ander uitgangspunt hebben. Ik hoop hier meer te leren over hoe je een verhaal nou op een beknopte manier naar buiten kan brengen en dit misschien op een erg simpele manier visueel kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *