CONCEPT DIARY – WEEK 1, 2 & 3

Dit is een samenvatting en foto bundel van schetsen gemaakt in de eerste drie weken van het project.

Na het kiezen van het thema Legenden & Mythen kon ik alleen maar denken aan het maken van een eigen legende of mythe, een verhaal dus. Hieruit ontstond de volgende schets.

Na gesprekken kwam naar voren dat de verhalen waarschijnlijk de indeling van ‘The Hero’s Journey’ bevat. Deze onderdelen heb ik ook weer uitgetekend.

Nadat ik onderzoek had gedaan over wat precies het verschil is tussen legenden en mythen heb ik ervoor gekozen om het thema specifieker te richten op mythen, omdat deze verhalen over helden, krachten en goden gaan. Dit zijn elementen die mij het meest fascineren. Het eindverhaal van de Noorse mythologie Ragnarök is een favoriet van me. Dus naar dit verhaal heb ik onderzoek gedaan (hoe het is opgebouwd) en geschetst.

Toen ben ik onderzoek gaan doen naar andere mythologische verhalen die net als Ragnarök een eindverhaal is voor de wereld en goden van die mythe. De Griekse Apocalyps en Semitische Armageddon is wat ik heb kunnen vinden, ook al zijn deze verhalen meer het einde van de wereld (die nog moet komen) en niet zo zeer voor de goden zoals in Ragnarök. Toch heb ik er schetsen voor gemaakt. Links de vier ruiters van de Apocalyps en rechts de Griekse god Zeus die met een vloedgolf de toen levende mensensoort uitroeide.

Later, op aanraden van mijn teamgenoten, ben ik een mythologische creatie verhaal gaan lezen die ik nog niet kende en waar ik nog geen beelden van had gezien. Ik koos voor het creatie verhaal van de Japanse Shinto mythologie. Dit verhaal bestond uit meerdere scenes die ik heb uitgetekend. Later heb ik vergeleken of mijn verbeelding overeenkomt met afbeeldingen over de mythe die ik op het internet kon vinden. Vooral mijn eerste tekening had veel overeenkomsten.

Na deze tekeningen te bespreken had ik besloten om me te focussen op de tools die de goden gebruikten bij het maken van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *