Concept diary week 5 – koraal structuur

Concept diary Koraal 

Deze week ben ik begonnen met het verder uitwerken van structuren in koraal, in totaal heb ik nu 9 verschillende structuren gemaakt.

Ik kreeg als feedback om te kijken hoe kleur een toevoeging zou geven. Ik ben begonnen met het kleuren van de structuren met tie dye verf, ik maakte het stofje nat en ben met de groene verf gaan druppelen over de stof het resultaat  vond ik niet heel interessant en ben ik gaan kijken naar een andere manier van verven.

Ik legde een stofje in het water en dat gaf een interessante uitkomst, op de afbeelding hier onder is te zien wat voor een gaaf uitkomst dit gaf.

Ik heb ook het druppelen gefilmd (onderstaande video), dit gaf een hele leuke en interessante uitkomt. Dat is de reden waarom ik hier mee verder wil. 

Feedback 8-12 

  • goed dat je hebt gekozen voor een medium om het vast te leggen
  • Ga opzoek naar andere elementen om toe te voegen aan het water
  • Ga denken aan een audio fragment 

Hoe verder?

Nadat ik de feedback had gekregen over het werk wat ik tot nu toe had opgeleverd had ik volle moet om verder te gaan en ging ik verder met het experimenteren met water en textiel. Ik vulde een karaf met water en goot hier om de beurt verschillende elementen in het water wat het koraal dood, zo goot ik er olie, verf, een netje en een combinatie van olie en verf wat een lichtgroene vloeistof maakte. De resultaten zijn te zien in video 2.

Om mijn kennis uit te breiden wat betreft textiel heb ik een bezoek gebracht aan het textiel museum te Tilburg. De keuze was op dit specifieke museum gevallen omdat ik al een tijd bezig ben met verschillende experimenten omtrent wol en stoffen. 

Op de eerste afbeelding  is een techniek te zien wat tuften heet, toen ik hier langsliep greep het gelijk mijn aandacht. Dit is wat ik nodig had voor mijn koraal nabootsing. Ik vroeg de vrouw hoe het werkte en vertelde mij de techniek, het heet tuften. Hiermee word door luchtdruk een stuk wol door een gaatje geblazen en afgesneden waardoor er op korte afstand een stevig structuur ontstaat. 

Verder zijn hier onder nog een aantal interessante foto’s te zien wat ik misschien later kan gebruiken in mijn zoektocht. 

Ik heb het textiel museum een verzoek verstuurd om voor dit project misschien een dag heen te mogen gaan om het tuften te leren en gebruik te maken van hun technische spullen. In de afbeelding hieronder is mijn aanvraag te zien met het ontwerp wat ik erbij heb opgestuurd. 

Feedback 11-12 

Voor deze feedback moesten w een korte presentatie maken waar we beide leraren meenamen in het proces. Ik heb alle tussenstappen verteld die ik tot nu toe heb gemaakt en kreeg een positief feedback terug. Tijdens het laten zien van het filmpje kreeg ik als feedback om geen stemmen te gebruiken maat het te houden bij klanken om de nieuwsgierigheid hoog te houden. 

Ik was blij met de feedback en ik ga zo verder met mijn experimenten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *