CONCEPT DIARY WEEK 6

Concept diary week 6 

Na mijn goede feedback van afgelopen week had ik weer frisse blik om verder te gaan, omdat ik afgelopen week een verzoek had gestuurd had ik goede moed. Ik zag later wel dat ik pas reactie kon verwachten na 10 werkdagen.. Omdat ik hier niet veel tijd voor had besloot ik om voor een alternatief te zoeken. Ik scrolde door mijn foto’s en zag dat ik tijdens mijn bezoek van het Textiel Museum een foto had gemaakt van een paar boeken, zo ook een boek over ‘punch needle’ ik kon dit begrip nog niet en ben opzoek gegaan naar waar dit te koop was. 

Nadat ik dit gekocht had probeerde ik het met verschillende stoffen, maar omdat de naald zo dik was kreeg ik het in een stugge stof voor geen mogelijkheid er door heen. Ik ging opzoek naar nieuw materiaal en vond het perfecte stofje met rote gaten waar de naald doorheen kan. Maar eerst kreeg ik nog feedback.

Feedback 15- 12

In de les van dinsdag gaven we elkaar feedback, ik kreeg het volgende feedback:

  • probeer ook te filmen van onderaf
  • Film zodat je het aquarium niet meer ziet, de zwarte lijnen.
  • Gebruik donkere kleuren 
  • Vet de stof in met kaarsenvet, wd40.. doordring de stof voordat je aan het werk gaat.

Wat neem ik mee? Wat laat ik liggen?

De feedback die ik kreeg was handig, ik ga de manier van filmen de volgende keer zeker anders doen, ik ga zorgen dat lijnen niet meer zichtbaar zijn en ga donkere kleuren gebruiken dat een mooi contrast geeft tegen het witte koraal. Ik kreeg ook de tip om naar een filmpje te kijken ‘Depths – abstract’ op YouTube en dit heeft mij het inzicht te geven om op een andere manier te gaan filmen. 

Voor het invetten van de stof leek het mij niet handig om kaarsenvet te gebruiken of wd40, dit omdat de stoffen nogal kwetsbaar zijn en ik niet met kaarsen wil insmeren. Ik ging opzoek naar een andere manier om het stoffen koraal te beschermen tijdens het filmen en kwam uit op textiel verharder, dit is water bestendig en zou dus niet oplossen tijdens mijn opnames. 

En weer verder..

Ik begon met het maken van testjes of dit wel het gewenste resultaat zou geven:

Ik was blij met de verschillende hoogtes die je kan aangeven en als ik dit gebruikte met verschillende stoffen wol zou dit het effect alleen nog maar versterken.

Ik maakte een selectie van wollen die ik bij me had en maakte een overzichtje van de verschillende lengtes en hoe dat er uit zou komen te zien. Op deze manier kan ik later nog terug kijken hoe hoog elke stof word en welke geschikt is voor een bepaald oppervlak 

Nadat ik de selectie voor mijzelf klaar had maakte ik mijn sjabloon (die ik oorspronkelijk ontwerpt had voor het textielmuseum) op de stof die ik in huis had, zodat ik de stof kon vastbinden in een cirkel en dit de stof recht houd. 

Ook heb ik geëxperimenteerd met video, in het filmpje hieronder zie je experimenten met verschillende ballonnetjes gevuld met allerlei andere vloeistoffen. Ik gebruikte meel, dit uitte op niks, het meel bleef handen in de ballon en wat er wel uitkwam werd gelijk opgenomen door het water.

Daarna begon ik de ballon te vullen met verschillende kleurstoffen, ik mengde water met verf en deed dit, op een onmogelijke manier, in de ballonnen. Dit was het effect wat ik wou hebben, ik vervolgde het met twee kleuren verf en dit werd alleen maar mooier. 

Nadat ik het gewenste effect had gekregen probeerde ik het in het aquarium dat ik had geregeld, om de illusie te wekken dat de bak met water groter was plaatste ik er een spiegel achter.

Ik vulde de bak met water en deed hier twee ballonnetjes in met gekleurd water, het effect wat het gaf was gaaf en hieronder is het resultaat te zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *