Concept diary week 2 en 3, Anne du Bois

Na mijn pitch vond ik het belangrijk om de feedback van mijn klasgenoten, Leanne en Wietske centraal in mijn dummy te plakken omdat ik daarmee verder mijn idee kan uitwerken en verbeteren. Ik besloot onderzoek te doen doormiddel van social media te raadplegen en dan met name facebook. In vorige projecten heb ik gemerkt dat in groepen mensen erg gepassioneerd zijn om over hun hobby of levenstijl te vertellen.

Het is leuk voor mijzelf om te zien dat er veel reactie’s op zijn gekomen, ook is er in de groep een discussie los gebarsten wat ik niet had verwacht, er kwam naar voren dat er echt 2 a 3 kampen zijn in het domein van edelstenen en mineralen. Aan de ene kant heb je het wetenschappelijke, in het midden zweven een beetje de mensen die in de magie geloven en recht tegenover het wetenschappelijke staat de spirituele kant. De mensen waarvan de persona heel bewust is van de wereld, hoe reageren mensen op elkaar? Van mediteren kom je mentaal tot rust, weet wat de 7 chakra’s met hun doet en kan doen.

Als je goed onderzoek wil doen naar edelstenen en mineralen moet je ze ook aanschaffen! (Slap excuus om edelstenen in huis te halen) Een vriend van mij die in een chemisch lab werkt heeft mij een tip gegeven dat fluoriet en illumiet oplicht onder een bepaald frequent uv licht, dit kan hieronder aangetoond worden.

 

 

 

 

 

 

 

Doormiddel van Mindmapping ben ik de visie’s van de 80 reactie’s gaan vaststellen en heb ik moodboards gemaakt om de belevingsvorm in kaart te brengen.

Omdat ik de verdieping wilde opzoeken heb ik gevraagd of een edelsteen therapeute een expert interview via zoom wilde afleggen. Ik wilde graag weten wat haar beweegredenen zijn en hoe zij de setjes stenen voor mensen samenstelt. Maaike is in het dagelijkse leven een tolk voor mensen met gehoorproblemen. S’avonds werkt zij aan haar webshop Lapis Reflections en stelt zij aan de hand van een foto en een kleine beschrijving van de persoon setjes edelstenen en mineralen samen.

  • Waarom ben je begonnen als edelsteentherapeute? En wat was voor jou het doorslaggevende om dit te gaan doen, de webshop beginnen?
  • Wat voor mensen kloppen bij jou aan? En hoe stel je de sets samen?
  • Wat is jouw visie op het gebied van edelstenen? Spiritualiteit, magie of wetenschappelijk ?

Voor mijn project heb ik een beetje gekeken hoe mijn omgeving tegen edelstenen aankijkt. Daar kwam voor het grote deel uit dat zij het duur vonden, het is bijgeloof/zweverig en zij zien het als accesoires/iets waar je tegenwoordig mee word doodgegooid.

  • Wat vind je ervan dat er tegenwoordig zoveel bedrijven zijn die producten van edelstenen op de markt brengen en hoe dat mensen hun beeld tekent?

Wat mij erg verraste is dat zij aangaf dat zij zelf uit een echt aardse (in de volksmond nuchtere) omgeving komt. Brabants gezin, boers en niet bezig met de kracht van de edelstenen. Dit sprak mijzelf aan omdat ik dit ook zo beleef. Het ommekeer in haar leven is gekomen doordat een vriendin haar meenam naar een edelstenen therapie, Maaike had er niet veel verwachtingen van maar ze geeft aan dat daar bergkristallen werden gebruikt om de energie door haar lichaam te laten geleiden en dat zij dit echt heeft gevoelt. Haar lichaam ging tintelen, de stenen in haar handen werden warm. Dit was dan ook het moment dat er een keerpunt is gekomen in haar leven en besloot ze een opleiding te gaan volgen.

Voor mij was dit erg bijzonder om te horen. Iemand die zo nuchter in het leven staat en iets bewust heeft meegemaakt waardoor haar visie is veranderd? Ik wil dit ook ervaren. Kan hiermee bewezen worden dat deze kracht er daadwerkelijk is?

Voor de volgende week wil ik mijn onderzoek verder verdiepen door te kijken op welke manier ik deze kracht eventueel zelf kan ervaren. Ik heb speciaal zout besteld om zoutkristallen te vormen, deze wil ik kaan gebruiken als onderdeel van mijn vormonderzoek. Ook wil ik mezelf gaan verdiepen in projectie mapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *