Thee / week 3 /Niek Taribuka

Welkom bij mijn eerste blogpost.

 

Zoals al duidelijk is, is mijn onderwerp thee. In de eerste en tweede week ben ik vooral gaan kijken welke richting ik op kan met thee. Over dit heb ik eenposter gemaakt waarin ik eigenlijk mijn weg die voor me ligt wil laten zien.

 

 

 

Om verder op ideeën te komen ging ik onderzoek doen naar de geschiedenis van thee. Thee is al heel oud, het bestond al 1000 jaar voor Christus maar het is onbekend waneer het voor het eerst verscheen. Wat wel duidelijk is, is dat het uit China komt. Thee speelt een belangrijke rol in de cultuur van China. in de sung dynasty(960 – 1279) werd thee ontdekt door de japanners in China. Ook in Japan was er nu een rijke thee cultuur. In de 16e eeuw maakten de Europeanen kennis met thee. vanaf de 17e eeuw gingen ze het importeren vanuit Azië. thee werd voornamelijk onder de Britten heel populair. wat ook weer terug te zien is.(Couwenbergh, n.d.)

Na mijn onderzoek naar de geschiedenis van thee ging ik bedenken wat ik allemaal kon doen met thee dat nog niet was gedaan. Mijn doel is om iets nieuws uit te vinden voor of met thee. Kon ik misschien een verhaal maken over de geschiedenis van thee? of thee omtoveren in personages? Wat zijn de effecten van thee? thee op een cultureel gebied. Eigenlijk had ik nog steeds geen idee welke kan ik op moest.

Ik heb gekeken naar hoe thee hedendaags gebruikt wordt. Schoonmaker, smaak toevoeger, geur toevoeger en het heeft verschillende fysieke en mentale werkingen. Op het eerste gezicht leek thee heel simpel, maar eenmaal dieper in mijn onderzoek merk ik dat het steeds uitgebreider wordt.

Verder ben ik gaan experimenteren met thee op een kunstzinnige manier op tot nieuwe ideeën te komen. In de eerste instantie wilde ik thee in mijn dummy hebben. Dus ik had het letterlijk in mijn dummy geplakt. daardoor kreeg ik het idee om daar iets mee te maken afbeelding 2. Ik plakte de droge stukjes bladeren op lijm en probeerde er iets mee te maken. Ook gebruikte ik een theezakje als kwast, maakte die nat, en ging er mee schilderen. Ik wilde proberen een beetje emotie uit te drukken.

Met waar ik nu ben, ben ik feedback gaan vragen bij Juri. Hier kwam vooral uit dat ik naar een socialer aspect moest gaan kijken. hoe belangrijk is thee in tijden zoals corona? Mensen zonderen zich af door bijvoorbeeld telefoons. Hoe komt thee hier bij kijken?

Bronnen

Couwenbergh, D. C. (n.d.). Geschiedenis van thee. IsGeschiedenis. Retrieved September 29, 2020, from https://isgeschiedenis.nl/nieuws/geschiedenis-van-thee

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *