Wat als Nederland als eerste buitenaards leven ontdekt?

Wat als aliens contact zoeken met de mens, en wat als zij zelfs de aarde bezoeken, en wat zal het kabinet adviseren als ze opeens landen op De Dam? ‘Koop diepvriespizza’s en vertrek naar de Alpen’? We hebben geen plan voor een alien-invasie, omdat we ons niet kunnen voorstellen dat het gebeurt. Bovendien, mocht het gebeuren, dan is hun technologie dus zoveel verder dat wij niks te zeggen hebben over wat ze doen.

 

VRAGEN EN IDEEEN

  • Procedures maken
  • Worst Case Scenario Procedure
  • Best Case Scenario Procedure
  • Hoe gaat de communicatie verlopen?
  • Wat kan er allemaal misgaan in de communicatie tussen een totaal ander wezen en de mens?
  • Hoe zou Mark Rutte reageren wanneer er buitenaardse wezens zijn geland
  • Wat zouden we moeten doen volgens het kabinet

 

Morgen zou de dag kunnen zijn: Aliens landen op aarde, en wel in ons land: Nederland. Wat moeten we doen? Hoe moeten we reageren? Wat zijn de procedures? Dat weet niemand omdat deze procedures ofwel niet bestaan, of deze zijn strikt geheim. Maar waarom zijn ze onbekend voor burgers? Wat als de dag morgen aanbreekt?

Zoals eerder genoemd zou ik procedures kunnen ontwikkelen voor een best case scenario en een worst case scenario. Van deze ontwikkelde procedures kan ik een informatie video of (evt. interactieve) infographics maken, of wellicht zijn er nog andere manieren waarop ik de procedures naar de burgers kan overbrengen.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/09/Rutte-meets-Alien.png” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

Ik ben op zoek gegaan naar eventuele wetten/protocollen voor contact met buitenaardse wezens. Deze zijn erg lastig tot niet te vinden. In mijn ogen is dit al een probleem, niemand weet dus wat hij/zij moet doen wanneer er een dergelijk geval plaatsvindt. Hier wil ik verandering in brengen.

Allereerst wil ik in contact komen met Govert Schilling. Schilling is een freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, etc. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald, o.a. in het Engels, Duits en Chinees. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Daarnaast verzorgt hij publiekslezingen en cursussen (Schilling, z.d.). Ik ben benieuwd naar zijn visie en kennis omtrent dit onderwerp en wellicht weet hij meer over wetten en procedures.

Ik wil de Nederlandse burgers dus op de hoogte brengen van een protocol/wet voor first contact met buitenaardse wezens. Dit wil ik doen door een soort campagne op te zetten. Ik wil burgers informeren d.m.v. verschillende uitingen, denk aan poster, een informatie video/animatie, infographic, en evt. meer.

 

 

 

VISUAL STYLE GUIDE

Allereerst lijkt het mij goed om de huisstijl etc. te bepalen. Ik heb een visual style guide gemaakt om dit op een lijn te krijgen.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/09/VSG1.mp4″ panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

PROCEDURES, PROTOCOLLEN EN WETTEN

Ik heb mij verder verdiept in de ‘buitenaards contact wet’. Ook een andere Nederlander is met dit onderwerp bezig geweest, zo vond ik het volgende: ‘De BUITENAARDSE CONTACT WET is een wetsontwerp dat, wanneer de wetgeving wordt aangenomen, een contactprotocol opbouwt om publieke interactie met buitenaardse intelligenties mogelijk te maken of uit te drukken om een ​​vreedzaam contact te maken met de mensen van de Aarde.’ (Anka, 2017).

Anka heeft een dergelijke ‘Buitenaardse Contact Wet’ opgesteld. Deze kun je in onderstaand document lezen

[aesop_document type=”pdf” src=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/09/Wet-voor-Buitenaards-Contact.pdf” download=”off”]

 

GOVERT SCHILLING

Zoals ik eerder vermeldde, ik wilde graag in contact komen met Govert Schilling. Ik heb hem dan ook een mail gestuurd.. Govert krijgt erg veel aanvragen voor interviews. en dus helaas is hij op het moment te druk om een afspraak met mij te maken. Govert’s antwoord was als volgt:

‘Binnen de Verenigde Naties zijn voor zover ik weet heel voorzichtig initiatieven ondernomen om te komen tot een soort protocol. Ik weet er verder weinig van. Dat er van alles is afgesproken maar dat ‘we’ dat niet zouden mogen weten, lijkt me een complotterig broodje-aap-verhaal. Ik kan je in elk geval aanraden om de film ‘the visit’ van Michael Madsen te bekijken; Die gaat daarover.’

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/09/Mijn-film-12.mp4″ panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

 

 

STAPPENPLAN OPZETTEN

Een ruimteschip is geland of er is een bericht ontvangen van buitenaardsen

  • Het gebied wordt streng afgesloten in een nader te bepalen straal om de communicatie zo vredig, rustig en gecontroleerd mogelijk te laten verlopen.
  • De daarvoor aangewezen persoon zal naar de plek gaan om te bevestigen dat het hier om een ruimteschip gaat.
  • De leiders van de gehele wereldbevolking worden op de hoogte gebracht.
  • Er wordt gewerkt aan een wereldwijde toespraak voor burgers en media.
  • De insteek voor het bezoek aan de aarde moet achterhaald worden.
  • De mens toont goede wil en denkt bij elke beweging en stap na of dit niet resulteert in een bedreiging voor de buitenaardsen. Want wanneer de buitenaardsen een bedreiging zien is de kans voor aanval groter.
  • Indien er een ruimteschip is geland en die dient betreedt te worden of er dient contact gemaakt te worden met de buitenaardsen, gebeurt dit in een speciaal beschermend pak. Het zou namelijk kunnen dat er een chemische of biologische reactie plaatsvindt door buitenaardse stoffen).
  • Wanneer er meer duidelijkheid is over de aard van de situatie worden de burgers op de hoogte gebracht middels een toespraak (bij voorkeur door David Attenborough, zonder militairen, en officiële pakken om rust te bewaren) en worden er wereldwijde adviezen gegeven.
  • De insteek vanuit de mens zal altijd welwillend en vredelievend zijn. Zolang er geen reden is tot aanval en bedreiging is dit een zeer belangrijke zaak.
  • Eventuele militaire actie wordt pas als laatste optie ingezet wanneer de veiligheid van de bevolking onzeker is en het een bedreiging vormt voor de mensheid en wereldvrede.

We houden t.a.t. vast aan Metalaw. Metalaw is een wet over de rechten en plichten van intelligente wezens op aarde en intelligente wezens die in de ruimte gevonden worden. De regels hierin zijn als volgt:

  • Het is verboden om iemand kwaad te doen
  • Elk ras heeft recht op eigen leefruimte
  • Iedereen heeft recht op zelfverdediging als hij wordt aangevallen
  • Help iemand altijd indien mogelijk

Behandel anderen zoals ook jij behandeld wilt worden. Onthoud altijd! Deze buitenaardsen zijn, door op aarde te kunnen landen, verder in ontwikkeling en technologie dan de mens. Dit is een van de redenen waarom de mens het buitenaardse altijd vredelievend en welwillend dient te benaderen. In oorlog verliest de zwakkere altijd…

 

 

 

ADVIEZEN VOOR NEDERLANDSE BURGERS

Tot de onderzoekende partijen meer kennis hebben van de aard van de situatie, gelden de adviezen van de betreffende noodverordening wereldwijd.

Er is in eerste instantie geen reden voor paniek, wel worden er een aantal maatregelen genomen om de communicatie tussen het buitenaardse en de mens zo veilig en gecontroleerd mogelijk te laten verlopen. Het advies is dan ook:

  • Blijf zo veel mogelijk binnen
  • Er is een mogelijkheid dat de buitenaardsen stoffen mee naar aarde nemen waar wij niet tegen bestand zijn. Daarom is het belangrijk dat je binnen blijft, en ook de ramen en deuren sluit. Wanneer de onderzoekende partijen er zeker van zijn dat er geen biologische of chemische reacties plaatsvinden, zullen zij dit veilig melden in een wereldwijde boodschap.
  • Omdat het om een unieke gebeurtenis gaat, weten de onderzoekende partijen simpelweg niet wat er exact gaat gebeuren. Volg het nieuws om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van nieuwe gebeurtenissen en eventuele maatregelen.
  • Wij als mensen dienen ons altijd te houden aan Metalaw: Behandel anderen zoals ook jij behandeld wilt worden.
    • Het is verboden om iemand kwaad te doen
    • Elk ras heeft recht op eigen leefruimte
    • Iedereen heeft recht op zelfverdediging als hij wordt aangevallen
    • Help iemand altijd indien mogelijk

 

 

 

KORTOM

  • Blijf binnen
  • Sluit ramen en deuren
  • Handel volgens Metalaw
  • Volg nieuws en updates

 

 

 

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/09/Betrokken-Partijen.mp4″ panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” caption=”BETROKKEN PARTIJEN” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

 

FEEDBACK

Een feedback moment met twee leerteams en Caro. Hier kwam het volgende uit:

Allereerst, de wet is voor Nederland bestemd. Misschien is het dan strakker wanneer alle tekst in de VSG dan ook Nederlands is. Ook kun je je afvragen: Is het wel een goed idee om het speels te houden? Neemt de burger het dan wel serieus? Je kunt wel een grapje tussendoor doen om het luchtig te houden. Maar de Tone of Voice moet denk ik wel iets serieuzer zijn. Denk aan een grapje als: ‘Hou je in, maak nog geen selfie…’. Kijk naar bestaande campagnes waar ze dingen niet al te hard willen overbrengen.

Je kunt eraan denken om iets op te zetten waar de burgers hun angst kwijt kunnen. Je kunt je stappenplan aan een expert laten zien en vragen wat hij/zij ervan vindt.

Het uiteindelijke plan is dus een crossmediale campagne. Misschien goed om een pakkende zin te bedenken voor in de campagne (keep calm, and move on). Misschien grappig idee om i.p.v. animatie een filmpje te maken net als een stewardess filmpje. Maak een script en ga aan de slag met de campagne!

 

NIEUW LOGO

Ik heb een nieuw logo gemaakt. Deze komt professioneler en serieuzer over dan de andere. Ik heb voor de kleur blauw gekozen omdat in principe alle ruimtevaart en space partijen een blauw logo hebben…

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/09/Logo-before-after.mp4″ panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

CAMPAGNE VIDEO

Ik ben aan de slag gegaan met de campagne video. Ik heb een script gemaakt en ben met Premiere Pro gaan werken om alles in elkaar te zetten. Ik heb rechtenvrije geluiden en een greenscreen ruimteschip gebruikt.De startbeelden en instructiebeelden moet ik nog maken.

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/09/Schermafbeelding-2020-10-12-om-12.37.09.png” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

WEBSITE

In de campagnevideo wordt verwezen naar de website www.aliencontactwet.nl. Dit houdt in dat het hier om een crossmediale campagne gaat. Ik ga dus de start van een website maken. Op de website komt meer informatie te staan en uitleg over de adviezen voor burgers.

Ik wil de website maken met Adobe Muse. Echter heb ik nog totaal geen ervaring met Muse. Ik heb een abonnement afgesloten bij Soofos.nl. Ik ga hier een cursus volgen over Adobe Muse om de website te kunnen maken. De website zal dus niet super professioneel worden, omdat ik nog geen ervaring heb. Maar het gaat erom dat ik nu wel leer werken met Muse!

 

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/09/Schermafbeelding-2020-10-12-om-15.21.05.png” panorama=”off” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

 

 

APA BRONVERMELDING

Anka, D. (2017, 12 juli). Aardbewoners voor open en vreedzaam contact met buitenaardse, interdimensiale en multidimensionale wezens. Achter de Samenleving. https://achterdesamenleving.nl/aardbewoners-voor-open-en-vreedzaam-contact-met-buitenaardsen/#.X3oRvC2iHxW

Schilling, G. (z.d.). Alles over Sterrenkunde. Alles over Sterrenkunde. Geraadpleegd 1 oktober 2020, van https://allesoversterrenkunde.nl/#!/!/govert-schilling/curriculum-vitae/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *