Week 5: wat wil ik overbrengen?

Welkom bij mijn blog over week 5. In deze week heb ik mijn adviesgesprek met Juri en Caro gehad. Tijdens dit gesprek vertelden zij mij dat ik duidelijker mijn verhaal moet overbrengen. Wat wil ik laten zien? Hoe wil ik mensen inspireren? En hoe uit ik dit in de foto’s die ik maak? Dit zijn vragen die ik mijzelf stel. In deze blog ga ik hier dieper op in. Onderaan de blog schrijf ik ook over de Johari vensters die ik met mijn eerste leerteam heb gemaakt over mijzelf.

FEEDBACK

Ik vond het eerst erg moeilijk om te kiezen tussen taboes doorbreken met mannen in jurken/rokken, of de bodypositivity kant belichten, of het durven dragen van kleding. Ik heb gekozen voor de derde en hiermee ga ik verder.

In mijn nieuwe leerteam heb ik feedback gekregen van Laura, Dianne en Simon.

Laura: Lekker bezig, goeie experimenten. Vooral de mannen in rok vind ik een goeie. Pakkend en boeiend. Misschien heb ik het gemist/eroverheen gelezen, maar weet je al wat je wil gaan opleveren als eindproduct of niet?

Dianne: Toffe experimenten zeg! En wat een mooie modellen 🙂 De foto’s van je zusje vind ik heel mooi met het lichtinval. Daar moet je zeker iets mee doen. Ik ben ook fan van die spiegelfoto’s. Kan je mooi gebruiken als “reflectie van jezelf” met je boodschap. En de schaduw geeft een creatief effect. Je experimenteert echt lekker. Heb er weinig op aan te merken.

Simon: Ik ben fan van wat je hebt gemaakt tot nu. Vind de fotoshoots van week 4 en 5 erg gaaf. Op de manier dat ze zijn gemaakt straalt het wel echt body positivity uit, je ziet de trots van de mensen in de foto’s en daar stond ik erg van onder de indruk. Misschien kan je experimenteren met kleding waarin mensen zich het meest onzeker voelen, om te kijken wat het contrast is op foto’s. Heb je al een beetje een idee wat je wilt maken voor het eindproduct?

INSPIRATIEBRON BOEK

Tijdens het lezen van het boek Happy Life 365 van Kelly Weekers, kwam ik een stukje tegen wat past bij de psychologie van mijn onderwerp:

 

“Er wordt veel te veel nagedacht over wat anderen ergens van vinden. We plaatsen ons veel te vaak in een positie waarin we ons laten beoordelen door anderen op de kleinste dingen. Van carrièrekeuzes tot welke kleding we aanhebben en welke auto we rijden, tot welke partner we kiezen of de mensen met wie we omgaan en de dingen die we doen of juist niet doen. Bij iedere keuze die we maken denken we na over de reacties of meningen van anderen.” (blz. 82-83 Happy Life 365)

De quote ernaast vond ik toepasselijk en inspireerde mij: IF YOU’RE HONESTLY HAPPY, FUCK WHAT OTHER PEOPLE THINK!

WAT WIL IK NOU EIGENLIJK OVERBRENGEN?

Tijdens mijn seminar wil ik mensen inspireren om zich niets ervan aan te trekken van wat anderen van hun kleding vinden. Uit mijn enquête bleek dat heel erg veel mensen (78% van de 57 respondenten) bepaalde kleding niet durven te dragen. Uit de antwoorden kwam als grootste factor dat het mensen erg veel boeit wat anderen ervan vinden. Onzekerheid speelt een grote factor. In mijn seminar wil ik laten zien dat mensen niet onzeker hoeven te zijn over de kleding die zij willen dragen. Draag het en own it!! Ik wil dit vastleggen in een fotoreportage. Ik ga (na feedback van Dianne) twee ideeën testen: 1. dames fotograferen die zelfverzekerd in opvallende kleding staan, die zij normaal niet zouden durven aantrekken. 2. dames twee keer fotograferen, eerst wat onzekerder in kleding, dan juist zelfverzekerd, en dit vervolgens naast elkaar zetten om de boodschap over te brengen. In de feedback zei Dianne dat ik zo kan testen wat beter overkomt.

Kleding is een belangrijke factor hoe je je in de wereld presenteert. Het is een manier van zelfvertrouwen, zelfliefde en communicatie. De communicatie van kleding en houdingen van modellen zijn belangrijk. De zelfverzekerde uitstraling is hierbij belangrijk voor het overbrengen van de boodschap.

Een zin die ineens in mij opkwam is: ‘Vrijheid van kledingsuiting’. Dit communiceert de vrijheid van het dragen wat je wilt. Bij mijn thema is dit dus erg toepasselijk!

 

JOHARI VENSTERS

hieronder twee ingevulde Johari vensters en wat punten waarin het voor mij goed is om te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *