week 1: een rabbit hole met interessante mensen en data

Ach, het is beter om ooit te beginnen. Dan maar alles op het laatst te laten. Vandaar dat ik jullie graag laat meelopen in mijn eerste week. Naarmate dat mijn onderwerp kleur en vorm kreeg en ik een prachtige vraag had geformuleerd. Ook geloof ik dat hij zo luidde: Wanneer is onze fascinatie met nieuwe producten op? Gek he, dat zoiets (een floating idea) in een paar seconden je toch een bepaalde richting opstuurt.

Volgens mij heb ik al twee dingetjes gemaakt. Hierbij resultaat, voel ik me Mondriaan? Mwah. Wel zie ik een verzameling van papier en tijdschriften die ik nog kan verwerken.

Waar krijg ik meer gevoel bij en welke jas wil ik liever koper. Vandaar het rode draad.
Een tijdslijn met dingen die ik eerder deze maand heb opgezocht in een bepaalde flow/richting neergezet wat een timeline moet voorstellen.

Ik ben deze week ook gaan denken over een doelgroep. Iemand of mensen waar ik

a) affiniteit mee heb

b) toch een beetje bereikbaar zijn via zoom, skype en whatevs (alles op afstand he)

Vandaar dat ik voor jullie ouders ga (die 45-58 ouderen, middle aged werkende). Grappig volk en zeker mondig in wat ze van technologie vinden. Hee! Ik denk nu wil kijken naar hypes en interconnectivity van deze doelbewuste ‘humans’.

Ook heb ik de vragen gesteld aan klasgenoten:

  • Wat is het laatste product dat je hebt gekocht?
  • Wat is je beste koopje?
  • Hoeveel geld zou je uitgeven voor een mobieltje?

Hier volgt ** een grafiek (want data is beautiful)

Trouwens dat liet een van de mensen in mijn groepje mij wijzen naar de Youtube channel data is beautiful waar alles geplot, samengevat en kleurrijk vertoond wordt. Hier ga ik me indiepen. Of zou een infographic interessanter zijn? Ik ga htwins.scale, knowledge is beautiful en the history of the world bekijken. Want er valt zoveel te observeren en dingen van te plukken. Op positieve wijze dan. Want iets compleet nieuws bedenken kan niet als continu opzoek bent naar een rode draad en de licht in deze tunnel.

Via mijn docent kwam ik op een heer Goossen en een dame die zich helemaal high maakt van games. Beide zijn ultieme entrepreneurs en bezig om de wereld een beetje beter te maken. Jane Mcgonigal, Victor Goossen en Pieter Hoff (kan ik nu op induiken en inlezen). Ik sluit deze week af om de nieuwste trends en tech te plotten op creatieve wijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *