Week 4 ‘Geluk’

In deze week ben ik veel bezig geweest met het maken van uitingen. Ik kwam op het idee om een interactieve uiting te maken die mensen er bewust van maakte dat anderen helpen je gelukkig maakt.

Experiment  #HandjeHelpen?

“Uiting die laat zien dat je dopamine toeneemt, een stofje dat wordt aangemaakt in de hersenen, wanneer je iemand een handje helpt. Waardoor je geluksmeter stijgt.”

 

Ook heb ik geprobeerd om andere slogans te bedenken naast #handjehelpen. Hier heb ik geprobeerd om de feedback van Juri, om extreme uitspraken te maken, mee te nemen. Dit zie je vooral terug in de slogan: Doe iets voor een ander zoals een echte Nederlander. Hiermee wilde ik vooral inspelen op het egoïsme. Dat mensen anderen helpen zodat ze zelf gelukkiger worden. Omdat Nederlanders best individualistisch zijn, leek het mij passend om het te koppelen aan de ethische kwestie waar ik met een knipoog op in wilde spelen.

Na het bedenken van deze slogans kwam ik op het idee om folders te maken. Dit sluit aan bij de slogan ‘kweek je geluk’. Het zijn 3 verschillende folders die mensen kunnen meenemen om aan een ander te geven. Op deze manier kweken ze hun eigen geluk en dat van degene waarvoor ze een goede daad doen. Dit kaartje kan dan vervolgens steeds doorgegeven worden aan een ander persoon.

flyer 1   –  flyer 2  –  flyer 3

 

 

Feedback:

  • Geluksmeter erg leuk bedacht en de interactiviteit.
  • Je zou de campagne #handjehelpen ook kunnen aanpassen aan onze huidige situatie met corona. Denk bijvoorbeeld aan iets online waar mensen elkaar kunnen helpen tijdens deze ongewone tijd.
  • Mensen zijn over het algemeen lui, je moet er dus over nadenken hoe je een uiting aantrekkelijk maakt. Maar weinig mensen zullen waarschijnlijk uit zichzelf de moeite nemen om het kaartje te pakken en het uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *