Week 3 pitch ‘geluk’

Volgens Aristoteles is het grootste steven van mens om gelukkig te worden. Zouden we elkaar hier niet een handje bij kunnen helpen?

Hulp bieden of iets geven aan een ander heeft een sterk effect op het eigen geluksgevoel.  Je lichaam maakt namelijk dopamine aan wanneer je dingen doet die volgens de hersenen moeten worden beloond. De afgifte van deze stof zorgt voor een gelukkig en plezierig gevoel. Je eigen geluk kweken terwijl je anderen helpt, twee vliegen in één klap dus.

Ik wil een oproep doen naar iedereen in Nederland, om in actie te komen om iets goeds te doen voor zichzelf en tegelijkertijd voor een ander. Deze oproep wordt doormiddel van een creatieve en leerzame campagne gedaan. In deze campagne wil ik met een knipoog inspelen op de ethische kwestie omtrent dit onderwerp. Is een goede daad nog wel goed, als je het uit eigenbelang doet? Dit wil ik onder andere doen door middel van een slogan, bijvoorbeeld: Maak jezelf gelukkig, help een ander. Of zoals de zin onderaan de poster: Wees dus eens lekker egoïstisch en doe iets voor een ander.

Volgens Rutger Bregman is menselijk gedrag besmettelijk. Wanneer er extra aardig tegen je wordt gedaan, neem jij dit over in je gedrag. Op deze manier heeft deze campagne dus ook een positieve bijdrage in de maatschappij!

Poster Studio seminar 1

 

Feedback:

  • Leuk om inderdaad terug te koppelen naar de ethische kwestie
  • Kijk of je misschien extra heftige statements kan maken in je slogans. Zoals: laten we de boeren helpen en de veluwe in de fik steken. Zodat je mensen aan het denken zet.
  • Probeer ook verder te kijken dan een campagne met posters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *