Uit het adviesgesprek op maandagmorgen kwam dat ik de theoretische kennis over mijn onderwerp goed had uitgezocht. Het voornaamste advies (want ja, het is een adviesgesprek) was dat ik meer moest gaan maken. Dit herkende ik wel omdat ik het lastig vind om te beginnen met maken. Ik wil van tevoren te veel een plan hebben van wat ik ga maken, waardoor ik het daadwerkelijke maken uitstel. ’s Middags kon ik door de workshop van Juri (rapid paper prototyping) meteen ervaren dat je soms maar vijf minuten nodig hebt om een prototype te maken. Ik merkte dat ik het ook wel leuk vond om snel zonder er te veel over na iets te maken. Binnen een kwartier had ik een simpel prototype voor een kalender. Deze zou ik later in de week verder gaan uitwerken in ander materiaal. Het prototype is een spiraalvormige kalender geworden. De spiraal laat de seizoenen zien. De strook die door de spiraal gaat laat zien welk moment van de dag het is.
Het tweede prototype heb ik gemaakt van karton. Hier kon ik makkelijk op schilderen. Helaas kwam de spiraalvorm niet heel mooi uit met dit materiaal. Door de groeven in het karton werd de spiraal erg hoekig.
Op woensdag hebben we in het nieuwe leerteam elkaars projecten van feedback voorzien. Toen kreeg ik de tip om naar boerenkalenders te gaan kijken. Wanneer wat gezaaid en geoogst kan worden. Dit inspireerde mij om de pompoen in de herfst op de kalender te zetten.
Daarnaast hebben we met het leerteam ook nog voor iedereen een Joharivenster ingevuld.