Tessa van den Berg | Week 5 | Hechtingsproblematiek bij pleegkinderen

Voortgang week 5

Week 5, een week waarin ik erg veel heb gedaan. Veel stappen gemaakt en beslissingen genomen.

Maandag

Maandag begon het met de feedback sessie van Caro en Juri. Ik gaf ik aan dat ik vast liep. Ik wist niet zo goed wat ik moest gaan doen om door te gaan. Experimenteren was in mijn ogen niet meer nodig omdat ik al precies weet wat ik wil gaan maken. Juri vertelde mij dat ik ook prima kan gaan experimenteren met de technieken die ik nodig denk te hebben voor mijn eindproject. Bijvoorbeeld video. Ik heb dan dus ook direct een camera, statief en de greenscreen ruimte gereserveerd voor a.s. woensdag om te experimenteren.

Aangezien ik nog vrijwel onbekend ben met goed gebruik maken van videocamera’s heb ik hierna de workshop van Caro gevold over de spiegelreflex.

Dinsdag

Vandaag had ik een gesprek met Marieke Spijker van de Rading. Zij is een aantal jaar begeleidster geweest op verschillende woongroepen met pleegkinderen. Ik heb een uur met haar gebeld om haar ervaringen van pleegkinderen met hechtingsproblematiek te bespreken. Mega interessant. Wel kwam ik erachter dat dit niet helemaal is wat ik nodig heb, aangezien ik mijn film wil maken over de thuissituatie. Wel heeft zij mij de contactgegevens van haar gedragswetenschapper gegeven, wellicht kan ik van haar nog de laatste informatie krijgen.

 

Woensdag

Woensdag heb ik samen met Sterre geoefend met het maken van mooie shots, hiervoor hebben wij de informatie uit de workshop met Caro gebruikt. Dit ging aan het begin erg lastig en daarom hebben wij Caro gebeld voor wat hulp. Toen we het eenmaal door kregen ging het top. De beelden hiervan zijn te groot om hierin te zetten, als je hier interesse naar hebt wil ik ze graag met je delen.

Hierna ben ik verder gegaan met het schrijven van mijn script. Deze heb ik meer gespecificeerd en uitgebreid:

 

Verder ben ik deze week in gesprek gegaan met mijn pleegzusje over de rol die zij hierin gaat spelen. We hebben besloten dat we volgende woensdag gaan beginnen met filmen, ik heb dus ook voor die dag apparatuur gehuurd bij de uitleenbalie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *