Thee / week 5 / Niek Taribuka

Welkom bij mijn blog van week 5.

In week 5 ben ik verder gegaan aan de hand van de feedback van Caro. Ik ben verder in gegaan op de emoties en hoe ze aan sluiten op thee ook heb ik workshop prototyping gehad.

Bij prototyping heb ik 

moest je drie dingen maken: een taart of cake, toekomst kinderspeelgoed en een uiting voor je onderwerp. De eerste twee zijn minder interessant. bij de uiting (eerste foto) heb ik een soort technologie blokker bedacht die alle apparaten uitschakelt en vol in het beeld laat zien dat iedereen een kopje thee moet drinken gezellig met hun gezin of huisgenoten. Dit is natuurlijk een ver gezocht idee maar het was wel interessant om uit niks een idee te ”maken” en bedenken.

 

Ik ben goed gaan kijken naar welke thee soorten/smaken er zijn en welke emoties er zijn. Ik p

akte de 6 basis emoties (woede, vreugde, angst, afschuw verbazing en verdriet. om een duidelijk verschil te maken in thee smaken. Hierbij heb ik een poster gemaakt. Bij de eerste emotie woede vond ik een pittige thee het meest passen. Mensen worden heet van woede. Heet –> pittig. Aan vreugde heb ik een fruitige thee gekoppeld. Fruit is gezond, kleurrijk en richting zoet. aspecten die passen bij de emotie vreugde. Aan angst heb ik sterke zwarte thee gekoppeld. Het smaakt donker en grauw en is daardoor passend bij de emotie angst. Bij afschuw was het even lastig om een smaakt te koppelen maar wat ik het meest in aanmerking vond komen is iets als gember thee. Het hangt natuurlijk af van personal preference maar de smaak van gember moeten veel mensen vaak aan wennen. Ik zou zelf bij afschuw iets als lavendel neerzetten. bij verbazing heb ik kruidenthee geplaatst. deze smaken zijn vaak excentriek en sterk. ze kunnen je verbazen. tot slot heb ik bij verdriet ook zwarte thee gekoppeld. bij verdriet is een donkere smaak toepasselijk maar dan iets minder sterk dan bij angst.

 

Hiermee ben ik naar het adviesgesprek gegaan met Caro en Juri. Uit dit adviesgesprek kwam dat ik veel meer moest focussen op de personen en veel meer uitingen moest gaan maken. Denkend  aan een eigen thee winkel en hoe alles op en aan de thee eruit komt te zien. Een eigen merk etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *