Work In Progress |Tech artist Week 6

[aesop_audio src=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-08a-20/wp-content/uploads/sites/8/2020/10/SuG「桜雨」MUSIC-VIDEO.mp3″ loop=”on” viewstart=”on” viewend=”off” hidden=”off”]

 

Maandag: Nadat vorige week een moeilijke week voor mij was heb ik , na het gesprek met Caro, toch weer vernieuwde wilskracht gekregen.
Het komt erop neer dat deze Seminar voor mij niet een passie project is, maar een zoektocht naar mijn passie. Wie ben ik en wat wil ik nou werkelijk?
Ik wist altijd wel dat ik grafisch en technisch wil combineren, maar welke niche wil ik nou werkelijk op? Op dit moment zou ik zeggen dat ik meer de illustratie en 3D op wil. Niet alles wat op het eerste gezicht alleen maar creatief lijkt is ook zo. Er zitten ook veel technische aspecten achter creativiteit. Maar vice versa is dit ook zo. Niet alles wat technisch is, is volledig technisch. Er zit altijd een creativiteit in techniek. Creatieve oplossingen voor moeilijke problemen komen overal voor 😉 .

Mijn ultieme oplevering zou zijn dat ik een VR-ervaring bouw waarbij je in een open grasveld staat. Bijna sprookjesachtig met lichtblauw-roze lucht en lichte mist. Iets groener dan de foto hieronder:

Daarbij vallen veren naar beneden waar woorden aan verbonden zijn van mijn Seminar traject. Hoe ik mij voelde tijdens deze zoektocht en hoe ik het heb ervaren.
Het idee van de veren begon oorspronkelijk heel simpel. Ik heb 2 engelse parkieten die nu in de rui zijn. Daarbij verliezen zij veel veren. Vorige week kreeg ik de opdracht om van echt naar scherm te werken. Nou heb ik dit nog niet af en ga ik hier ook verder aan werken, maar de veren brachten mij wel op een idee.
Veren zijn heel licht en symbolisch gezien betekent het vrijheid.
Volgens Featherstylist waren vroeger veren een symbool van de goden, voor zowel de native americans en de egyptenaren. De Kelten geloofde dat veren krachten bezaten en werden zij meegegeven als een “good luck”.

Op een manier laat ik doormideel van de veren, al die emoties en ervaringen los om verder te kunnen komen.

Gek genoeg luister ik ook naar een specifiek nummer sinds zaterdagavond. (Ik ben gek genoeg om naar 1 nummer voor een langere tijd te luisteren) Opvallend genoeg past dit nummer heel erg bij mijn proces van Seminar. Het nummer is SuG met 桜雨 (Sakura ame , kersenbloesem regen).

Kleine stukjes met de vertaling die toepaselijk zijn:

 

 

 

[aesop_quote type=”block” background=”#d77dde” text=”#ffffff” align=”center” size=”2″ quote=”Under a cherry blossom rain,
together,
we had a vain and fragile dream.
Even if you struggle,
you’ll be pervaded,
because this is an essential poison.
Enough, untie yourself!
Free yourself now!
"Even if we’re not destined,
staying connected,
will we ever be able to change?"” parallax=”off” direction=”left” revealfx=”off”]

 

WcMgcq

 Alhoewel het nummer op eerste gezicht niets te maken heeft met mijn Seminar vind ik dat er veel overeen komsten zijn. Ik begon Seminar met een doel voor ogen. Ik had mijn “holy grail” gevonden en dacht dat ik met dat vooruitzicht verder zou gaan met zowel Seminar als de rest van mijn opleiding. Uiteindelijk ging ik twijfelen. Niet alleen omdat het een lastig traject zou gaan worden, maar ook omdat ik twijfelde of ik hier wel een baan in zou kunnen vinden, of ik wel goed genoeg kon worden, dat ik mijzelf niet blind staar op een ding etc. etc. Op een manier was ik giftig  voor mijzelf. Ik heb deze gedachtes en het hele beroep los moeten laten en gaan denken van wie ben ik werkelijk and wat wil ik.

Maar goed. Wat ga ik in de laatste 2 weken nog doen?

  1. Ik ga proberen veren te digitaliseren. Eerst via digitale tekeningen en daarna in 3D.
  2.  Ik ga het veld maken. Ik heb al gekeken of ik een VR versie kan maken, maar er zit een verschil met het bouwen voor een Oculus of een HTC vive. Als ik wil dat de docenten en studenten mijn ervaring kunnen ervaren is het essentieel om dit te weten voordat ik uberhaupt iets ga bouwen.  Heeft de makerspace alleen een HTC dan kan ik niets testen en is het veiliger om een ervaring te maken die op elke laptop geladen kan worden. Zonder VR. Het zou jammer zijn, echter het idee van de ervaring zal niet verloren gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *