Week 6 – 2x interview – genderdiversiteit – Nienke Vos

 

 

Deze week heb ik interview 1 nog een keer opnieuw gedaan, en interview 2 gedaan. Ze vertelden veel kwetsbare dingen en ook dingen waarmee ze hedendaags mee moeten dealen. Wat is gender voor hun?

Heftig om te horen dat diegene die non-binair is, eigenlijk overdag nooit naar de wc gaat op openbare plekken. Hen is bang om lastig gevallen te worden. Hen drinkt overdag geen water zodat hen niet naar de wc hoeft.

A.s zondag interview ik een transjongen die 17 jaar is en heel open is over zijn transitie. Ik ben benieuwd naar zijn verhalen. Hij schijnt er erg open over te zijn naar zijn klasgenoten.

Volgende week vrijdag heb ik afgesproken met een transman, hij is tussen de 50 en de 60. Hij heeft 3 kinderen, ik ben benieuwd naar zijn verhalen en wanneer hij erachter is gekomen.

Ik heb binnenkort een gesprek met een transvrouw, ze wil eerst kennismaken voordat ik haar mag interviewen. Ze vindt het erg spannend maar ze is heel enthousiast.

Ik heb dus 2 interviews gehad, nog 2 gepland en 1 moet nog gepland worden maar heeft al ja gezegd. Dit zijn 5 mensen in totaal, met diverse verhalen en ervaringen.

 

Idee 

Het lijkt me erg vet om een fototentoonstelling te maken met AR (augmented reality). Dat als mensen door de ruimte lopen dat ze dan de foto kunnen scannen en dat daarmee de gelinkte video in de ruimte (via hun telefoon) verschijnt.

Ik heb hiervoor iemand benaderd die kunstmatige intelligentie heeft gestudeerd, hij gaat me eventueel helpen als ik ergens vastloop.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *