Matthew Winckler | Week 4 | Proces, Experiment, Verandering

LOS LATEN “PERCEPTIE”

Welkom “Visueel Beschouwing

Uitgangspunt

Na de laaste feedback moment op school ben ik opnieuw aan de tafel te gaan om te zien wat ik precies wil laten zien hoe en wat. De stelling is tot heden hetzelfde gebleven. “Wanneer is het visueel aantrekkelijk”. Als eerst ben ik gaan kijken wat ik precies wil vertellen of laten zien. En zijn daarbij al eerdere experimenten of onderzoeken naar gedaan. Dit heb ik gedaan door middel van een Woordspin.

Woordspin
Convigeren en devigeren. Dit heeft mij tot punten gebracht die ik wil vertalen voor toekomstige ontwerpers. Als inspiratie bron 

Uit deze woordspin kwam ik als uitgangspunt iets met Vormgeef trend te onderbouwen. Hieruit wil ik de trend laten zien die in afgelopen jaren en in het huidge jaren veel worden gebruikt en wellicht door gaat in het heden. En eventueel de “Up coming”trends die zich ontwikkelen. En zitten daar voor en nadelen in bij het gebruiken van deze trends.

Ik heb altijd een zwak gehad voor animeren, omdat het mij een gevoel geeft dat het in de toekomst goed gebruikt kan worden. Ik wilde mij daarin meer verdiepen.

Daarbij heb ik ook als uitgangs punt animeren genomen om mij daarin meer te verdiepen.

 

 

 

 

Onderzoek

Vervolgens ben ik onderzoek gaan doen naar trends van 2020 en de afgelopen jaren. Er waren een aantal trends die uitstaken en die tot heden meer erop word geexperimenteerd. Dat zij: 3d Depth en Realisme, Monochrome, Typhografie in combinatie met Shiny Metal “Glanzend Metaal”. Uit onderzoek word veel verteld dat in wij voornamelijk bezig zijn met strak en minimalistische ontwerpen. Dat is nog steeds heel populair en kan altijd van toepassing zijn. Maar het word vaak eentonig en de uitdaging raakt daardoor een beetje kwijt. Men besloot meer uitstraling en diepgang in te plaatsen om het toch toepasbaar te maken en er een snelle aandacht op te blikken.

Hologram Experiment

Tijdens mij onderzoek kwam een stuk tegen over Holografische animaties. Het was een experiment die ook zelf in elkaar gezet kon worden door middel van plexiglas en lijm. Ik besloot om ook hieruit een experiment ervan te maken. Hiervan kon ik misschien iets vinden wat een visueel prikkel kan activeren.

Animatie Experiment

Via youtube tutorials ben ik gaan beginnen met de basis van animeren. Ik probeer doormiddel van deze tutorials mijn tools te begrijpen, zodat ik mijn eigen creativiteit kan toepassen voor mijn animaties voor de hologram.

 

 

Feedback:

De feedback die ik heb gekregen van Juri is om toch terug te kijken naar de onderwerp. Wat ik precies wil onderzoeken komt niet overheen met mijn onderwerp. Hij beschreeft het als een soort beschouwing. Ik was teveel op zoek naar perceptie en visueel perceptie is nog steeds te breedt. Ik moest het los laten.

Om op verdere inspiratie te komen gaf hij mij tips om op Waardes en passie te onderzoeken. Als in hoe wordt de trends toegepast wat voor waarden zit daar aan vast. En hoe word het gemaakt.

Proces is goed aanwezig, maar ik mocht nog meer fysieke experimenten uitvoeren. En onderzoeken hoe ik het wil laten zien.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *