Week 6 | Emma van Meel | Stereotyperen

Maandag heb ik als feedback gekregen om eens te experimenteren hoe iemand’s wereld er uit zal zien als iemand niet kan stereotyperen. Op basis van deze feedback heb ik 2 experimenten gedaan.

Als eerste experiment heb ik in Illustrator een afbeelding gezet van een groep mannen die bij de motorbende ‘Hell’s angels’ zitten. Ik heb hier 2 reacties bij gezet; een van iemand die niet kan stereotyperen en een van iemand die dat wel kan.

Links zie je het beeld met reacties zonder stereotyperingen en rechts de reactie van iemand dit dat wel kan. Stereotyperen helpt ons om te weten wanneer iets veilig of onveilig is. Toch vond ik het experiment niet zo sterk overkomen, de reacties heb ik immers ook zelf bedacht. Daarom heb ik ook nog een tweede experiment uitgevoerd. 

 

Bij dit experiment heb ik verschillende mensen gevraagd of zij zonder te stereotyperen willen reageren op afbeeldingen die ik hen stuurde. De reacties die zij hebben gegeven staan naast de afbeeldingen.

Woensdag heb ik heel snel en kort feedback van Caro gekregen dat ik misschien ook een fictief verhaal kon schrijven over een dagelijks leven van iemand die niet kan stereotyperen, omdat je dan een beter beeld krijgt van hoe diegene zich voelt. Omdat als je niet kan stereotyperen dan worden je zintuigen bijvoorbeeld overbelast.

Zelf was ik ook nog niet helemaal tevreden over de 2 experimenten die ik deze week had uitgevoerd.

Woensdag heb ik een mini expo gehouden voor de klas en de volgende feedback heb ik gekregen (voornamelijk van Juri):

Het is zijn losse experimenten en niet zo veel. Concludeer wat de uitkomsten zijn van je experimenten en experimenteer meer.

Wil je het richten op de mens of op professionals? 

Stereotyperingen in ontwerpen

Als we aan een hockeymeid denken en we zien Claudice, wat is de reactie 

Kijk persoonlijker 

Wat wil je overbrengen? Aan wie?

Fysieke dingen maken

Op basis heb ik verschillende nieuwe schetsen gemaakt met hulp van ideeën van anderen, hier zal ik later nog afbeeldingen van toevoegen want heb ik niet bij de hand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *