Week 7: Professionals en afronding van muziekcafe

Uit de analyse (waar ik ouders van studenten heb gevraagd) welke inrichting tot de verbeelding aanspraken, zie de vorige post waar ik moodboards heb gemaakt. Daarnaast dient het interview naar waar ze opzoek waren in een muziekcafe.

Hoihoi! Wat leuk dat je dit berichtje ontvangt. Ik ben namelijk bezig met het “fictief inrichten” van een muziek cafe.

Hierbij haal ik graag input van een groep mensen die de videotheken, retro stijl en jaren 80 hebben meegemaakt. Ik zou het erg op prijs stellen als je op de volgende vragen antwoord kan geven.

Wat lijkt je interessanter een cafe met self-scan biertap punten of juist een easy-breesy hap + koffie moment?
Op welke manieren voel je verbonden met welk concept? Op de vrijdag avond/middag gaat je voorkeur uit voor alcohol of koffie? Drink je het gekozen drankje alleen of samen met iemand en dan licht toe?

Is het gebruik van muziek waar iedereen in de ruimte kan toevoegen een yay or nay? Waarom, lijkt het je een tof idee? Welke soorten stijlen mogen absoluut niet afgespeeld worden? Welke muzieksmaken passen in jouw levenswereld?

Op welke manier roept het zicht van videobanden een nostalgisch gevoel toe? Zou je die “videobanden” per genre georganiseerd willen zien? Of juist banden hebben die fysiek afgespeeld worden?

Is het gebruik van self-scan apparaten een positieve ontwikkeling? Of zou je dan het gesprek met de serveerster missen en small talk met de barman missen?

Hoe is je mening tegenover planten en groen in het muziek cafe? Hoe wild en overwoekerend mag het? Zou er dan een mogelijkheid kunnen zijn van stekjes die uitgewisseld kunnen worden of plantendonatie doos? Slaat dit in bij de interesse als bezoeker van het muziek cafe?

Zou je als bezoeker meedoen aan pottenbakken, dans avonden en pubquizes mits het weer mag uiteraard? In welke mate lijkt met je leuk om met activiteiten mee te doen?

Dank voor het deelnemen. Nu proost.

Uiteindelijk ga ik voor een rustige roze tint (magenta achtig) wat groen (duffe kleur) en oranje (meerdere soorten) als hoofdkleuren. De kleur wit en lichtblauw dienen als naasten kleuren.

Explosive Neon Green And Blue Collage And Butterfly Art / Two Images — SteemitTeal, Orange and Pink Color Palette - Sarah Hearts | Color palette pink, Color palette, AbstractVintage Color Palettes - All Your Way with Flowers - dark teal, orange, green, taupe

Okay ik heb 6 ouders gevraagd:

Waaruit 2/6 de koffie + easy breezy hap wilde hebben, 4/6 biertappunten gaan

5/6 gaan het liefst uitdrinken met vrienden of familie, een grote groep is gezelliger wordt geschreven

Hier was er gemixte reacties om 3/6 kozen voor een gezamelijke spotify add on lijst: “Soorten stijl muziek waren: soul, baladas en soms ook wat rock. Het zicht van video banden doet je denken aan hoe leuk en gezellig het was in die jaren, maar fysieke banden is zeer apart. Dus af en toe zou het kunnen met fysieke banden. De video banden kunnen per genre georganiseerd worden, maar het kan ook een mix worden.”

Een ander iemand zei “Niet overheersend wel fijn om te luisteren zoals blues, lounge of soul”

Videobanden worden vaak gezien als iets van vroeger, de vrijheid van keuzes en vele zijn benieuwd hoe dit geïncorporeerd gaat worden.

Hier was een concreet antwoord op: geen zelfscan punten juist de barman of vrouw om te kletsen.

4/6 zouden meedoen aan plantenstekjes maar geen wilde plantentuin of de tuin van de schoonmoeder werd genoemd (als kers op de taart). “Planten kunnen aan de muurwand opgehangen worden en of in potten bij de ingang geplaatst worden. Stekken uitwisselen of plantendonatie doos kan ook maar houd altijd rekening van dat niet alle klanten plantenliefhebbers zijn.”

Mits het weer mag heb ik 5/6 die echt actief meedoen met dans-avonden, pubquizes en wat random activiteiten (zoals creatief leren schrijven, pottenbakken en kookavonden).

Ik kreeg als feedback van de docenten om: een korte tekst te schrijven wat ik precies wil bereiken.

Omdat de jaren 80 al plaatsgenomen hebben voor 2020 (een hypersensitieve, digitale overmacht en grenzeloos aanbod van keuzes tijdperk) heb ik het klein verpakt in een muziekcafe. Het muziekcafe heet DvDdowie en brengt de mensen onder elkaar in een vintage, vrije bewegingsruimte en mellow gevoel. Om het glas te klinken en luidkeels proost te roepen met de naaste om je heen. Hasta los genietos.

De twee professionals zijn te lezen Iep Bergsema (1e) en Kim van Veldhuijzen (2e)

 

Hierbij iteraties voor het inrichten van het muziek cafe.

Dan denk ik dat na dit project kan kijken als een succesvol concept. Ik heb aan het begin onderzocht aan het verdienst model van unicorn tech bedrijven. Waarvan ik ben gaan vragen wat is de fascinatie voor wat we blijven kopen? Ik heb daarna gekeken naar bepaalde levensstijlen, architectuur en kunst. Waarna ik ben gaan denken welke ruimte zou hier voor kunnen dienen? Toen ben ik een deep dive naar de 80s gegaan. Platenspelers, walki-talkies en dat soort gelijkse producten werden het niet. Toen kwam ik na inzien dat de videotheek een 2020 stijl had ontworpen worden. Hier is DvDdowie uitgeboren.

Qua materialen:

-videobanden

-led strips

-zelf gebrouwen bier

-zeefdruk tafelkleed

-sta tafel

-kartonnen lamp

-glazen bekers

-levensgroot logo

-planten

 

Inspiratie beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *