HET LEVEN VAN KEVERS

Inleiding

Wat ik zelf interessant vind aan kevers is het feit dat het eigenlijk kleine gepantserde biologische machientjes zijn. Ze hebben een belangrijk rol op ecosysteem.

Tijdens deze periode wil ik mee verdiepen in het leven van verschillende kevers die in Nederland beschikbaar zijn. Met dit onderwerp wil ik ervoor zorgen dat kinderen meer kennis zou krijgen over het leven van kevers en ook de voordelen van en interessante dingen over kevers.

Ik heb al 2 jaar dit idee in mijn hoofd “het leven van kever”. Dit idee was in een warm zomer in mijn hoofd gekomen, toen ik een kever zag rondvliegen om een lamp op straat en uiteindelijk overleed ze. Ik dacht bij mijn zelf het best wel een saai leven om het doel te hebben rond de licht te vliegen en uiteindelijk door hele tijd boxen tegen de lamp dood te gaan.

Ik had toen al paar idee om het leven van kever interessanter te maken om hun leven in beeld te beringen in een grappige vorm. Toen had ik mij idee op papier gebracht en ook een animatie gemaakt in mijn hoofd met het verhaal van kever die wordt blij tijdens het geboren en dan s ’avond wanneer het donker wordt, vlieg hij rond de lamp en hij box paar keer tegen de lamp aan en uiteindelijk overleed hij en dan zeg die “ik heb mijn doel bereikt Horaaaa”. Dus het was een grappige animatie. Maar in dit periode wil me meer verdiepen in het leven van kevers en nuttig dingen over kevers vinden en aan kaart beringen.

Context

Om een beter beeld te krijgen over gekozen onderwerp, heb ik zo veel mogelijk informatie nodig die wel interessant zijn voor zijn doelgroep.

Daarnaast zal ik onderzoek gaan doen naar verschillende kinderboek over kevers en insecten om een beter beeld te krijgen hoe ze communiceren met hun doelgroep.

Vervolgens ga ik proberen een paar mensen te interviewen die verstand hebben over kevers.

 

Hoofd vraag

Wat is interessant aan kevers?

Onderzoek Methode en Plan van aanpak

Ik wil volgende CMD-methoden gebruiken tijdens mijn onderzoek:

  • Expertinterview
  • Deskresearch
  • Focus groep
  • Participant observation
  • Literature study

Plannen

Ik wil eerst zo veel mogelijk informatie vinden over kever zodat ik genoeg informatie heb om een interview hebben met een expert in dit gebied. En dan wil focussen aan de doelgroep (kinderen) en erachter komen wat voor soort boeken ze meestal het leuk vinden. En dan kijken naar bestaande boeken over insecten, hoe hebben ze deze boek interessant gemaakt zodat kinderen dit leuk zou vinden en kopen. Ik moet eigenlijk het behoeften van mijn doelgroep te weten en iets onderwerpen die het meeste hun zou aanspreken.

Uit het resultaat van onderzoek verwacht ik eigenlijk een passende route te vinden om mijn doelgroep te kunnen bereiken en iets maken wat ze zou meer informeren over het leven en biologie van kever. Ik denk met genoemde onderzoeken kun ik het beste veel informatie vinden over het gekozen onderwerp.

Uiteindelijk verwacht ik met resultaten uit onderzoek een passende middel vinden om met mijn doelgroep te kunnen communiceren over het gekozen onderwerp. Op dit moment verwacht ik dat resultaat haalbaar is binnen het tijd dat ik heb. Omdat ik geen genoeg informatie heb over het leven van kevers, het verwachtingen kunnen veranderen tijdens het onderzoek.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *