Beatboxen heeft mijn leven vorm gegeven – Waseem Al Khadraa

Waarom heb ik voor het onderwerp gekozen?

 

 

Op mijn 14de zag ik iemand op een talentshow aan het beatboxen. Vanaf dat moment begon ik met het oefenen en beatboxen werd mijn passie.

In mijn eerste 2 jaar van beatboxen was ik bang dat mensen het raar zouden vinden, dus niemand wist dat ik beatboxen aan het leren was, behalve mijn ouders. Ze hadden er wel een beetje last van en ze vonden het een beetje raar, maar ze waren niet tegen.

 

In mijn 3de jaar had ik een paar vrienden verteld dat ik aan het beatboxen was. Sommigen vonden het heel tof, anderen moesten om mij lachen als ik beatbox omdat beatboxen toen helemaal niet bekend in Syrië was. Ze vonden het heel raar. Het was voor mij toen heel demotiverend, maar ik bleef het toch doen en probeerde meer online beatboxers te vinden, dus mensen die dezelfde passie hebben. Dat had mij enorm geholpen om mijn beatboxskills te verbeteren en ook om gemotiveerd te blijven.

 

 

In 2015 ben ik naar Nederland gevlucht door de oorlog in Syrië. Toen ik naar Nederland kwam had beatboxen een grote rol in mijn leven gespeeld. Door beatboxen leerde ik 95% van de mensen kennen die op dit moment ken. Beatboxen had mij de kans gegeven om veel verschillende steden en dorpen in Nederland te bezoeken. Ook in de moeilijke tijden toen ik in het AZC was. Ik had niet zo veel te doen, maar ik bleef beatboxen. Beatboxen heeft nog steeds veel persoonlijke relevantie voor mij en het heeft veel impact op mijn leven en keuzes, zelfs op het kiezen van de opleiding CMD.

 

 

Het thema past bij de opdracht, want ik wil deze keer bij studio seminar experimenteren met een verhaal vertellen met audio (Beatboxen + Sound effects). Ik wil in audio en zo min mogelijk beeld mijn beatbox-ervaring delen en hoe het mijn leven vorm heeft gegeven. Ik beatbox al 10 jaar maar ik heb nooit geprobeerd om een verhaal te vertellen met mijn geluiden/muziek, dus ik wil mijzelf uitdagen om me daarin te ontwikkelen voor mijn opleiding omdat ik audiodesign en storytelling heel interessant vind.

 

Wat wil ik gaan onderzoeken?

 

Ten eerste wil ik gaan kijken naar de impact van beatboxen op mijn leven. In hoeverre had beatbox impact op mijn keuzes en mijn verhaal?

 

Ten tweede wil ik gaan kijken naar andere beatboxers verhalen. Wat was de impact van beatboxen op hun leven?

 

Ten derde wil ik onderzoek doen naar hoe ik een verhaal kan vertellen met audio en sound effects.

 

 

 

Hoe ben ik van plan dat te gaan doen?

 

 

  • Onlineonderzoek naar beatboxen en audio storytelling.
  • Expert interview met fulltime beatboxer.
  • Day in the life of. Ik ga deze onderzoekmethode op mijzelf toepassen en als ik de gelegenheid heb, ook op andere beatboxers.
  • Veel experimenteren met verhalen vertellen met audio (Beatboxen + Sound effects).

 

 

Welk resultaat verwacht ik?

 

Ik verwacht een positief resultaat dat mij gaat helpen, om beter te begrijpen in hoeverre een hobby/passie zoals beatboxen impact kan hebben op iemands leven. Heeft beatboxen mij geholpen om ook andere doelen te bereiken?

Wat is de beste manier om een verhaal te vertellen met geluid (beatbox + sound effects)?

 

 

Ik verwacht ook dat ik meer ga leren over audio storytelling en dat later kan toepassen in mijn hobby en studie.

 

De hoofdvraag van mijn onderzoek is:

Hoe kan ik het verhaal over hoe beatboxen mijn leven vorm heeft gegeven alleen met geluiden (Beatboxen en sound effects) vertellen?

 

 

 

Waarom is mijn onderzoek relevant?

 

 

Het kan inspirerend maar ook leerzaam zijn voor mensen die een passie voor iets hebben, maar die onzeker zijn of ze het moeten blijven doen of dat ze iets anders zullen gaan doen. Dat komt vooral omdat ze vaak tegengeluiden horen van de mensen die om hen heen zijn, die ze demotiveren. Dat kan een grote rol spelen vooral wanneer ze in de beginfase van een nieuwe hobby/passie zitten.

Hopelijk kan mijn onderzoek ze helpen en inspireren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *