Week 1 Cartoon Cover Art

Onderzoek cartoon cover albums

Aan het begin van het project wist ik niet goed wat ik wilde kiezen. Ik twijfelde erg hard of ik iets met cartoons of cover art ging doen. Allebei super interessante onderwerpen wat in mijn dagelijks leven vaak voorbijkomt. Na uiteindelijk de keuze voor cover art gemaakt te hebben, wilde ik meer weten over cartoon cover art. Ook wilde ik dit altijd al proberen en leek mij dit een goede keuze om mee te beginnen.

In cover art kan je verschillende soorten stijlen onerscheiden. Welke dat zijn, kan verschillen aan de bron. Wel kan er een algemene aantal soorten stijlen of genres worden opgesteld. Deze zijn: Fotographisch, minimalistisch, zelfgemaakt (bijvoorbeeld geschilderd of getekend.), typografisch, digitaal gemaakt, zwart en wit en illustrative. Deze week ga ik mij richten tot de illustratieve stijl. Ik zal mij specifiek richten op cover art die bestaat uit gecartoniseerde characters, spullen en andere dingen.

Ik begin met het verzamelen van beeldmateriaal door het maken van moodboards en zal later overgaan tot deskresearch over cartoon en cover art. Ook zal ik zelf schetsen maken en practice based onderzoek doen door te maken en uit te proberen. Het beeldmateriaal doe ik door zelf in mijn eigen muziek afspeel lijsten te kijken en te zoeken naar de stijl ik die zoek. Dit vul ik aan door op internet soort gelijke album

covers te vinden en bij beeldmateriaal nood vraag ik mijn vrienden of zij mij kunnen helpen.

 

Ook heb ik een tutorial gevolgd hoe je makkelijk een cartoon character in Illustrator. Dit was erg leuk en ook leerzaam. Zo heb ik nu een leuke cartoon kunnen maken die gebruikt kan worden voor een album cover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *