Schetsen Debat

Beste lezer,

 

Dit is een nieuwe toevoeging aan mijn concept diary. Ik maak voor mijn Seminar project als tussenproduct een debat tussen drie fictieve personages. Het debat wordt unscripted opgezet. Ik ben erbij als moderator van het gesprek en vraag de personages prikkelende vragen. Drie acteurs ontvangen een persona over hun personage, zodat ze in de stijl van hun personage antwoord kunnen geven. Ik het debat als audiofragment opnemen en deze over een video zetten waarmee het lijkt alsof de getekende personages werkelijk een gesprek hebben.

Ik heb voor deze getekende laag de eerste paar schetsen gemaakt, die ik graag wil tonen in deze diary entry.

 

Figuur 1: Schets Debat 1

Dit is de eerste schets en heeft de meest logische setting die ik kon bedenken. De personages zitten met de moderator rond de tafel, zoals ik zou verwachten gebeurt in podcasts. Iedereen heeft evenveel ruimte om hun eigen ingeving toe te voegen.

Figuur 2: Schets Debat 2 & 3

Dit zijn de volgende schetsen, die een iets dynamischere setting hebben. In de eerste staat de moderator in het midden omringd door panels met de comicspersonages, ieder in een sexy/suggestieve pose. Ondanks hun poses hebben ze heel pakkende dingen te zeggen in het debat. De volgende schets breidt dit uit, door twee pagina’s van een stripboek als designbasis te gebruiken.

Figuur 3: Schets Debat 4

In deze schets is duidelijker wat ik bedoel met stripboekpagina’s. De personages staan midden in een avontuur, met een goede actiepose waarin ze als freeze-frame (want dat is hoe comics werken) stilstaan. Ik wil met tekenen en animatie deze panels laten bewegen, waardoor de personages echt tot leven komen. Naast de panels van de personages staan ook close-ups van de lichaamsdelen van de personages die snel de aandacht trekken (zoals boezem, achterwerk en lange benen). Dit geeft een contrast tussen het feministisch discourse en hoe de dames doorsnee getekend worden.

Figuur 4: Schets Debat 5

In deze laatste schets is mijn visie met photoshop en echte comicspanels en tekenfilmframes weergegeven. De indeling is door mij gemaakt, de tekeningen zijn niet door mij gemaakt. Ik wil als volgende stap zelf character designs maken en de setting verder uitwerken met behulp van potloodschetsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *