Seminar Week 4 Vector Art

Vector Cover Art

 

Voor week 5 ga ik mij focussen op vector cover art. Vector cover art houdt in dat de album cover bestaat uit combinatie van vormen, lijnen, punten en kleuren. Door deze met elkaar te combineren kun je uiteindelijk ontelbare opties voor covers maken. Ook wordt er vaak nog het een en ander aan tekst toegevoegd. Ik ga specifiek focussen op simpele vector art covers die bestaan uit vormen, lijnen, punten en kleuren. Vormen kunnen geometrisch (vierkant, cirkel, driehoek, cilinder) of organisch (vrije vorm) zijn. Hiervan ga ik beide gebruik van maken.

Deze vormen kunnen op allerlei schalen en manieren voorkomen. Vector art wordt is ideaal voor het maken van logo’s poster designs en dus ook voor cover art. Illustrator is een vector art gebaseerd programma en werkt erg goed voor het maken van deze art stijl. Doordat alle vormen, lijnen en punten in wiskundige formules kunnen worden gezet, blijft de kwaliteit op verschillende groottes erg goed. Sommige van de eerste computer visualisatie waren vector kunstwerken. Niet alleen de grootte van vector art is variabel, maar ook waar het op verschijnt. Denk aan diverse poster en computer beeld afmetingen. Moderne typografie en ook cartoons bestaan tegenwoordig vaker uit vector art. (Vector Art, z.d.)

Ook deze week begin ik weer door het maken van moodboards, nu alleen dus van vector art. Verder zal ik ook desk research doen naar al bekende vector art, stijlen ervan, overeenkomende muziekgenres en andere dingen. Hierdoor hoop ik inzicht te krijgen en mijn kennis te verbreden over vector art. De programma’s en gereedschappen die ik hiervoor kan gebruiken zijn: Illustrator, Photoshop, Moodboard, Internet, YouTube en Instagram. Ik ga de schetsen voornamelijk digitaal maken en ook houden.

De rest vul ik aan door op internet en andere media te zoeken. Verder zal ik ook onderzoek naar deze specifieke stijl en mogelijke geschiedenis erachter. Als laatste zal ik weer verschillende schetsen creëren om mijn kennis toe te passen en mijn professionele ontwikkeling te stimuleren.

https://rateyourmusic.com/list/monocle/album_cover_themes__vector_circles/ op deze 2 pagina’s staan verschillende cover art waarbij gebruik is gemaakt van cirkels in vector art stijl.

Voor de schetsen heb ik besloten een maximum tijd aan vast te zetten. Hierdoor raak niet te erg verdwaald in maar 1 schets en kan ik sneller door naar andere schetsen met alsnog genoeg tijd. Er zullen ook uitzonderingen zijn waar ik over de maximum tijd ga, maar het is meer een richtlijn zodat ik genoeg tijd heb en niet te verzeild raak in 1 schets. Ik kan namelijk altijd nog terugkomen op de eerder gemaakte schets en dat  aanvullen of verbeteren.   De tijd die ik voor schetsen wil nemen verschilt of het digitaal of analoog is. Voor analoog tekenen bestaat er bepaalde theorie. Namelijk begin met schetsen en kijk na 6 of 10 minuten of je verder wilt gaan met het idee en de uitwerking ervan. Zo ja, schets je verder en kun je meer van zulke pauze momenten nemen. Zo niet, start je een nieuwe schets, zodat je niet aan iets werkt waar je niet achter staat. Voor digitaal kun je de fouten die je maakt tijdens schetsen gewoon wissen of makkelijk vervangen. Daarom wil ik bij digitaal het op 30 minuten instellen. Als maximum tijd wil ik een uur tot uiterst 2 uur nemen per schets. Omdat dit schetsen zijn, wil ik het te lang en ingewikkeld maken.

Hierbij o.a. moodboards gemaakt en 3 schetsen die ik deze week heb uitgevoerd.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *