Week 4: middel tot leven

Wat is het lichaam eigenlijk?

Om meer te weten te komen over het leven en ons middel tot “het leven” zoals wij deze kennen heb ik het museum Bodyworlds bezocht. Daar zijn alle onderdelen van onze lichamen te bewonderen. Wat ik erg mooi en apart eruit vond zien was ons bloedvatenstelsel. En zoals te zien is die van een eend eigenlijk precies hetzelfde alleen in een andere vorm. Ik was onder de indruk van de structuur dat ons bloedvatenstelsel heeft en het lijkt ook op verschillende dingen uit de natuur zoals bladeren, bomen enz. Het is iets dat ons leven geeft en ik zou dit graag willen meenemen in mijn ontwerp voor de albumcover maar ook in mijn lied en ook in de tekst voor mijn lied.

Albumhoes ontwerpen

 

 Genre

Zoveel genres maar welke past nou bij mijn boodschap en stem? Daar stond deze week ook in het teken van. De genres waarmee ik heb geoefend zijn R&B, hiphop, jazz en soul. Na het schrijven van een stuk couplet en refrein heb ik deze geprobeerd op verschillende beats binnen bovenstaande genres te zingen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor soul/jazz. Waarom? Ik heb meerdere zanglessen/coaching videos bekeken op internet en hierin werd verteld dat het erg belangrijk is dat je melodie klopt met wat je verteld. Ik merkte dat dit bij hiphop niet echt het geval was. Ik vond het erg leuk om te zingen maar het gevoel was er niet. Het wordt dan meer een soort dansplaat, wat natuurlijk ook leuk kan zijn maar toch niet helemaal goed voelt. R&B heb ik geprobeerd maar het werden dan vooral een soort love songs en mijn onderwerp past hier niet goed bij vind ik zelf. Toen kwam ik uit bij soul/jazz achtige beats. Ik merk dat mijn stem hier goed bij past en dat ik het ook echt voel.

Op zoek naar een beat en beginnen met schrijven van de songtekst

Ongeveer twee maanden geleden ben ik begonnen met het schrijven van liedjes. Het schrijven van liedjes begint bij mij altijd eerst met uitzoeken van een beat. Via Max kwam ik te weten dat er op Beatstars.com beats te krijgen zijn. Hier ben ik gaan zoeken en ben ik avonden bezig met het zingen over de beats. Ik probeer dan een goede melodie te vinden en tegelijkertijd aan te voelen welke teksten er in mij op komen. Dit herhaal ik dan eigenlijk urenlang tot dat ik er een heb gevonden waarvan ik denk oké ja hier kan ik wel iets mee. Maar erg vaak loop ik ook vast en ben ik ook weer opnieuw begonnen aan de zoektocht, soms best wel vermoeiend eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *