Week 6: Openbaar experiment

Week 5: Expo-voorbereidingen

Als laatste onderdeel van mijn onderzoek, ben ik op centraal plaats gaan nemen en heb ik de ruimte om mij heen gefilmd, om zo te kijken hoe mensen reageerden op iemand met afwijkend gedrag in het openbaar. Uit dit filmpje zijn een aantal duidelijk punten naar voren gekomen en is het leuk om te zien dat er verschillende reacties van mensen uit naar voren komen.

 

Time Lapse

Ik heb gebruik gemaakt van een time lapse om duidelijk te laten zien dat wanneer tijd langs mij heen gaat, tijdens een ‘game-sessie’ de wereld om mij heen op hoge snelheid door blijft bewegen. Dit heb ik gevisualiseerd door zelf stil te blijven zitten in het midden van het beeld en op een grote, drukke openbare plek te gaan zitten, namelijk Utrecht Centraal station.

Tijdens de uitleg van deze time lapse, tijdens de presentatie, gaf Wietske mij het inzicht om tijdens de expositie, die op school plaatsvindt, ook een soortgelijke ‘performance’ neer te zetten. Omdat ik niet vies ben van mijzelf in ongemakkelijke posities zetten leek mij dit een goed idee, omdat dit mensen sneller en beter aanspreekt dan een video.

Complicaties

Ik heb gemerkt dat tijdens het uitvoeren van dit onderzoek op het station, dat er verschillende complicaties bij komen kijken. Ten eerste mag je namelijk niet eens filmen op Utrecht Centraal i.v.m. terroristische aanvallen. Ten tweede moet je het experiment zo snel mogelijk opzetten om de daadwerkelijke reactie van mensen vast te stellen. Tot slot is het heel uitdagend om statistieken bij een onderzoek zoals dit vast te stellen, vandaar dat ik een aantal mensen heb geïnterviewd en naar hun gevoel erbij heb gevraagd.

Volgende Stap

Dit experiment zorgt ervoor dat het onderzoek deel van mijn project is afgerond. Van nu af aan wil ik mij focussen op het perfectioneren van de performance die ik neer wil zetten. Zoals het er nu voor staat wil ik, net als op centraal, met een koptelefoon en controller bij de expo gaan zitten. Daarentegen vind ik niet dat genoeg effect zal hebben op het publiek en ik met extra effecten moet komen die dit effect versterken. De volgende stap is dus meerdere effecten bij de performance toevoegen en feedback vragen op het effect hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *