Concept diary #week 4 en 5

Concept diary week 4:

In deze week ben ik aan de slag gegaan met onderzoek doen. Ik wilde graag aan paardenliefhebbers de vraag stellen wat voor hen de magie van paarden betekent, zodat ik er een goed beeld van krijg. Ik heb zelf wel een definitie, maar andere paardenliefhebbers kunnen een hele andere definitie hebben. Ik heb meerdere paardenliefhebbers gevraagd.

Ik heb alle uitkomsten met elkaar vergeleken en gekeken naar wat de meest voorkomende zijn. Van de meest voorkomende uitkomsten heb ik een infographic gemaakt. Ik ben begonnen met het schetsen van ideeën van infographics.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor het eerste idee. Ik ben dat toen gaan maken in illustrator.

De feedback die ik heb gekregen is dat het goed is dat ik de uitkomsten van mijn onderzoek heb verbeeld in een infographic. Verder zeiden ze dat het goed is dat ik volgende week ga kijken naar bestaande foto’s en die ga knippen om te kijken wat het met de foto doet.

Volgende week ga ik aan de slag met het bekijken van bestaande foto’s en het knippen daarvan om te kijken hoe het de foto verandert.

Concept diary week 5:

In deze week ben ik aan de slag gegaan met het bewerken van bestaande foto’s. Ik wilde kijken naar wat een foto veranderd als je het alleen knipt. Als je een andere positie hebt is het al zo anders. Het roept meer vragen op, je wilt er langer naar kijken. Dat is iets wat ik wil bereiken met mijn foto’s, maar dat het nog steeds duidelijk is wat er met de foto gezegd moet worden.

Verder ben ik aan de slag gegaan met foto’s opzoeken bij de woorden uit de infographic. Ik vond het zelf nog heel erg lastig om beelden voor mij te zien. De standaard beelden zag ik wel voor mij, maar nog niet de wat specialere beelden. Ik heb daarom allemaal beelden gezocht die bij de woorden uit het onderzoek zijn gekomen die in de infographic staan. Ik heb beelden opgezocht die te maken hebben met paarden, maar ook die juist niet te maken hebben met paarden. Zo kreeg ik voor mijzelf een duidelijker beeld en heb ik een beetje hou vast met wat voor soort foto’s ik kan maken.

 

Verder heb ik nog een collage gemaakt met allemaal aparte beelden van foto’s ter inspiratie.

De feedback die ik heb gekregen is dat de collages die ik gemaakt heb goed zijn. Goed dat ik heb gekeken naar wat een foto verandert als je alleen het knipt. Verder is het goed dat ik beelden heb gezocht bij de woorden die passen bij de magie van paarden. Het is goed dat ik ook beelden heb opgezocht die los staan van paarden.

Tot slot heb ik de feedback gekregen dat ik nu echt zelf foto’s moet gaan maken.

Wat ik volgende week dus ook ga doen. Ik ga volgende week al zo veel mogelijk beelden te schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *