Concept diary #week 2 en 3

Concept diary week 2:

Om met seminar te kunnen beginnen moest ik eerst een onderwerp kiezen. Tijdens seminar ga je een persoonlijke fascinatie omzetten in een professionele creatieve zoektocht. Daarom ben ik gaan noteren wat mijn interesses zijn. De interesses die ik genoteerd heb zijn fotografie, documentaire, politie en paarden. Na een gesprekken met mijn omgeving kwam ik nog bij de onderwerpen bereden politie en centered riding.

In de les kregen wij een opdracht om een mindmap te maken om je onderwerpen inzichtelijk te maken. Hieronder kun je de mindmap zien die ik heb gemaakt.

Na een gesprek met Wietske kwam er naar voren dat ik meer moet gaan zitten op de beleving van paarden of de magie van paarden en hoe ik dat kan overbrengen in foto’s. Na lang twijfelen ben ik gegaan voor de magie van paarden, omdat ik denk dat je daar meer mee kan, het specialer en bijzonderder is dan de belevenis van paarden en je het ook nog kan laten zien aan paardenliefhebbers en niet paardenliefhebbers om te zien of het overkomt.

Volgende week ga ik aan de slag met het maken van een poster en de tekst voor mijn pitch.

 

Concept diary week 3:

Deze week ben ik aan de slag gegaan met het maken van de research proposal en de pitch. Voor de pitch heb ik een poster gemaakt. Om voor mijzelf te definiëren wat de magie van paarden is ben ik een mindmap gaan maken. Ik heb alles genoteerd wat in mij op kwam.

Vanuit daar heb ik geëxperimenteerd met het maken van de poster. Hieronder kun je de eerste 4 posters zien die ik gemaakt heb.

Ik heb deze posters voorgelegd aan Julia, Janniek en India. De feedback die zij gaven is dat bij de eerste poster de magie het best naar voren kwam. Ik ben met die poster verder gegaan. Ze gaven ook als feedback om nog goed te kijken naar een lettertype die past bij magie voor paarden.

Aan de hand van de feedback van Julia, Janniek en India ben ik verder gegaan met het maken van de poster. Ik heb een lettertype opgezocht die ik vind passen bij de magie van paarden. Ook heb ik de foto’s in verschillende kleuren gemaakt om duidelijker te maken dat ik wil experimenteren met fotografie. Verder heb ik geëxperimenteerd met de kleur paars, omdat dat een kleur is waar heel veel mensen aan denken als je het woord ‘magie’ zegt. Wederom heb ik dit voorgelegd aan Julia, Janniek en India. Wat daaruit naar voren kwam is dat het lettertype goed past bij de sfeer van magie en dat het paars niet te lezen is.

Ik heb deze twee posters ook voorgelegd aan Wietske, Maartje en Saran. De feedback die ik van hen heb gekregen is het volgende:

  • De poster met zwarte letters is duidelijker te lezen
  • Begreep meteen de magie
  • De band tussen mens en paard valt op
  • Het paard dat staat is goed, dat roept vragen op. Bij die foto zit een verbeeldingsvraag achter
  • De andere beelden zijn te standaard. Zorg voor beelden waarbij je echt verbeeldingskracht hebt. Je moet zin in paardrijden krijgen.
  • Zorg dat je de magie voelbaar maakt.
  • Ga opzoek naar de ultieme vertaling van paardrijden.

Ik ben met deze feedback aan de slag gegaan en ik ben twee moodboards gaan maken. Het eerste moodboard is met oude foto’s die de magie wel laten zien, maar niet speciaal genoeg zijn en geen vragen oproepen en die verbeeldingskracht hebben. Het tweede moodboard heeft nieuwe foto’s die de magie van paarden laten zien, speciaal zijn en verbeeldingskracht hebben. Om er zeker te van zijn dat de nieuwe foto’s beter zijn heb ik de twee moodboards aan meerdere mensen laten zien en gevraagd welke van de twee meer magie was volgens hen. Alle mensen die ik heb gevraagd vonden het nieuwe moodboard meer magie uitstralen. Ik ben met een paard van deze beelden verder gegaan voor mijn poster.

Wederom ben ik weer gaan experimenteren met posters. Ik heb geëxperimenteerd met plaatsing van foto’s, plaatsing van tekst, de kleuren van de foto’s en de hoeveelheid sterren.

Ik heb weer feedback gevraagd aan Janniek, Julia en India. De feedback die zij gaven is dat de degene met de meeste sterren en de opvallendste sterren het beste was.

Ik was nog niet tevreden met de poster en ik ben gaan kijken of ik een van de woorden die magie van paarden is kan toevoegen in een foto. Ik heb toen voor mijzelf een mindmap gemaakt en alles opgeschreven waar ik aan dacht.

Ik heb uiteindelijk gekozen om met het woord ‘vrijheid’ verder te gaan. Ik heb daar allemaal foto’s bij gezocht en ik heb die toegevoegd aan de poster.

Deze poster heb ik toen laten zien aan een groepje klasgenoten. De feedback die ik kreeg was dat de foto’s goed passen bij het woord vrijheid en dat het goed op elkaar aansluit. Wel gaven ze de tip om iets te proberen met de kleur paars, omdat dat echt een kleur is waar iedereen aan denkt. Ik ben met deze feedback aan de slag gegaan en ben uiteindelijk op de poster geëindigd.

Het schrijven van de pitch ging goed. Ik wist wat ik wilde zeggen en kon het goed op papier zetten. Ik heb mijn moeder nog laten lezen en zij vond het ook een goede pitch.

Tijdens de pitch heeft de helft van de klas en de docenten feedback opgeschreven. Ik heb alle papiertjes met feedback in mijn dummy geplakt en ik heb alles doorgenomen. Veel voorkomende feedback was dat ik de pitch uit mijn hoofd moest leren. Ik wist dit van tevoren ook al, alleen het was niet gelukt om het uit mijn hoofd te doen en ik ben heel erg onzeker met presenteren dus heb even voor zekerheid gekozen. Ook kwam er naar voren dat er niet eens een paard op de foto hoeft te staan om de magie naar voren te laten gaan en dat ik de focus op het gevoel moet houden.

Volgende week ga ik aan de slag met onderzoek doen naar de betekenis van de magie van paarden bij paardenliefhebbers. Verder ga ik de uitkomst van het onderzoek verwerken in een infographic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *