week #7 Capturing the power of light

Vorige week heb ik vastgesteld dat ik foto’s met een surrealistisch tintje erg interessant vind, omdat mensen hierdoor niet direct door hebben waar ze naar kijken. Ik wil dit doen door middel van een element van lichtmanipulatie in de foto’s. Ik wilde wel graag een verhaal verwerken in deze foto’s, zodat het niet gewoon een paar beelden zijn waar je naar kijkt. Op dit punt liep ik een beetje vast, omdat ik niet zo goed wist wat ik met de foto’s wilde vertellen. Uit eindelijk ben ik uitgekomen bij een idee van een drieluik waarin iemand met een spiegel te zien is. In de spiegel is te zien hoe iemand zich van binnen voelt. Het surrealistische hier aan is dat de emotie die in de spiegel te zien is lijnrecht tegen over de emotie staat die wordt vertoont door de persoon die de spiegel vast houdt. Dit vertelt dat iemand zich anders voor kan doen dan dat die persoon zich voelt.

Ik heb voor dit drieluik gekeken naar tips om een verhaal te vertellen in je foto’s. Hierin werd met name aangeraden gebruik te maken van de juist kleuren en lichtomstandigheden. Om deze reden heb ik gekeken naar de kleurenpsychologie om de beelden te versterken. Zo staat geel voor vrolijkheid en geluk. Dit heb ik verwerkt door gele bloemen te gebruiken in de foto’s. Wit staat voor rust en vrede. Dit heb ik terug laten komen in de kleur van de kleding. En zwart staat voor duisternis en kilheid. Ook dit heb ik terug laten komen in de kleur van de kleding.

Dit was het drieluik wat hieruit volgde.

Ditzelfde drieluik heb ik nogmaals gemaakt alleen dan met een dubbele belichting van de omgeving er in verwerkt.

Ook heb ik het laten zien van emoties nog op een andere manier aangepakt. Hierbij heb ik puur de persoon in beeld gebracht die meerdere emoties toont door gebruikt te maken van lange sluitertijden en dubbele belichtingen.

Als laatste heb ik nog een serie gemaakt waarbij het spelen van lucht centraal staat, hierbij is niet echt een verhaal verwerkt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *