Democratische verschillen – Milad Wieggers

Inleiding
Mijn onderwerp voor dit project is begonnen bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Hierdoor ging ik denken over de verschillende vormen van democratie en de verschillen over verschillende democratische landen. Voorbeelden van landen waar dit goed in terug kan komen zijn, bijvoorbeeld, Noord Korea, Rusland, Verenigde Staten, Congo en de meeste Europese landen. Dit is nogal breed en lastig onderzoek naar te doen. Door in te zoomen op de Verenigde Staten en dan bijvoorbeeld op een staat, maak ik het al concreter en makkelijker om een onderzoek op te zetten.

Het onderwerp democratie is heel relevant deze tijd, omdat er afgelopen weken constant nieuws was over de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Context
In mijn hoofd veranderd de context nog wel eens. Het ene moment wil ik me focussen op de stembiljetten en hoe die er in elke staat anders uit zien. Dan krijg ik feedback van een ander en komt de context neer op het feit dat de verkiezingen vaak door middel van het beïnvloeden van de stembiljetten al van te voren worden gefraudeerd. Het deel wat wel altijd terug komt zijn de stembiljetten.

Methodes
Ten eerste wil ik onderzoeken hoe stembiljetten werken en waarom ze in elke staat verschillend zijn. Ook elke staat heeft eigen regels als het gaat om de verkiezingen en het sluiten van de stembureau’s. Dit wil ik gaan onderzoeken met deskresearch. Dit zal zich vooral bevinden via het internet met artikelen uit de Verenigde Staten.
Om uiteindelijk bij een eindproduct te komen ga ik heel veel schetsen en daarmee itereren. Misschien schets ik volgende week iets heel anders dan vandaag, ook doordat ik dan meer onderzoek heb gedaan.

Verwachte resultaat
Ik verwacht dat ik door onderzoek uiteindelijk een eindproduct kan maken wat het huidige systeem met de huidige verschillende stembiljetten kan verbeteren of een ander idee ervan maak, waardoor problemen of verschillen die ik tegen kom die ik raar vind omzeilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *