Wegen van het hart van Khufu. [CD5]

Bij mijn vorige blogpost (CD4) wilde ik de twaalf uur durende reis naar het hiernamaals van Khufu visualiseren met de Egyptische goden en figuren als vogeltjes. Hierop kreeg ik als feedback dat het Egyptische uit het verhaal verdwijnt. Als je de belangrijke elementen van de Egyptische goden en figuren weg haalt door er vogeltjes van te maken dan is het verhaal niet meer duidelijk en dan kan het bij wijze van spreken ook een kinderverhaaltje zijn. Hier was ik het mee eens, ik had niet nagedacht over het feit dat door mijn manier van visualiseren het Egyptische deel uit het verhaal verdween. Ik moest de vogeltjes dus loslaten. Ook kreeg ik als feedback dat ik uren of punten kon samenvatten om zo de belangrijkste uren te visualiseren. Ik heb toen eerst uur 1, 2 en 3 samengevoegd en ik ben daarna gaan kijken op welke manier ik de goden anders kon afbeelden.

Ik ben toen gaan kijken of ik een vergelijking kon maken met hoe de Egyptenaren de dood zagen en hoe wij dat in Nederland in 2020 zien. Ik ben toen onderzoek gaan doen naar belangrijke Nederlandse personen die recentelijk zijn overleden en waarvan ik dus de begrafenis kon volgen. Ik kwam toen bij prins Claus. Hij was het meest recent overleden als belangrijke Nederlandse adel waarvan ik onderzoek kon doen naar zijn begrafenis. Toen ik dit ging presenteren werd eigenlijk duidelijk dat ik een onlogische vergelijking had gemaakt. Ik heb toen besloten om de vergelijking met hedendaags los te laten en me weer te focussen op de Amduat van Khufu.

Ik merkte dat ik vast liep omdat ik niet wist welke uren ik moest samenvatten en op welke manier ik deze dan moest visualiseren en welke punten belangrijk genoeg waren om te laten zien. Na veel denken bedacht ik me opeens mijn nieuwe focus. Ik realiseerde mij dat het belangrijkste punt van de reis van twaalf uur ‘het wegen van het hart’ was. Alles daarvoor leidde allemaal tot dat ene punt waarop werd bepaald of je een zuiver leven had gehad. Ik ben toen meer onderzoek gaan doen naar specifiek dit moment in de twaalf uur en heb toen besloten om dit moment op mijn eigen manier te visualiseren. Ik ben van plan om dit op spelmanier te visualiseren. Ik wil dan een bestaand spel zoals monopoly of risk veranderen tot het spel van “De weging van het hart”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *