Draft Research Proposal – Bram Ngumire

Inleiding

Voor mijn onderwerp voor studio seminar heb ik gekozen voor het creëren van een nieuw soort zwartepiet/roetveegpiet. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat het redelijk actueel is en de zwartepietendiscussie inmiddels een van de meest beruchte fenomenen van onze samenleving is dat ondertussen ook internationale aandacht heeft gekregen. Zoals veel Nederlanders heb ik het sinterklaasfeest lief en ben ik van mening dat de jaarlijkse  zwartepietendiscussie hier afbreuk aan doet. Daarom dus een poging voor een oplossing! Deze research is in mijn mening voor veel mensen, namelijk mensen die iets hebben met het sinterklaasfeest, relevant. Het onderwerp past volgens mij binnen de opdracht doordat het een groot maatschappelijk belang heeft.

 

Context

Wat ik van plan ben te onderzoeken is als eerst de geschiedenis van zwartepiet en waar die nou eigenlijk precies vandaan komt. Daarnaast ga ik onderzoeken welke verschillende versies van de zwartepiet er zijn naast de traditionele. Als derde wil ik onderzoeken wat de meningen zijn omtrent zwartepiet. Denk hierbij aan de ergernissen die mensen hebben ten opzichte van zwartepiet of de varianten van zwartepiet. Denk hierbij ook aan waarom mensen zwartepiet willen behouden of waarom mensen de voorkeur hebben voor de alternatieven. Ik wil er hiermee achter komen wat voor een soort zwartepiet wel geaccepteerd zou worden maar de nostalgie van de huidige zwartepiet behoud.

 

Methode

Hoe ik het onderzoek wil uitvoeren is door als eerst veel te experimenteren en mezelf in te lezen over alles wat met zwartepiet te maken heeft. Daarnaast wil ik wellicht interviews houden. En dan met name met experts maar ook met gewone mensen om te kijken waar de ergernis zit bij de alternatieven van zwartepiet. Verder wil ik alles te weten komen omtrent zwartepiet en dit wil ik met name doen doormiddel van deskresearch.

 

Verwachte resultaat

Wat ik denk dat het verwachte resultaat is van dit onderzoek is dat ik als eerst een beter inzicht ga krijgen in waarom en of de traditionele versie van zwartepiet geliefd is en de nieuwe versies minder gewaardeerd worden. Dit is tenslotte een aanname van mij. Daarnaast verwacht ik een soort richting te krijgen in het creëren van een nieuw soort zwartepiet/roetveeg piet die als een geschikt alternatief zal dienen en ook geliefd zou zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *