Hoe Design je een Marvel Character? [DRAFT]

Mijn naam is Jesse en ik neem deel aan deze studio Seminar van de HU. Voor deze studio hebben wij de vrijheid gekregen om ergens mee aan de slag te gaan waar onze passie ligt of iets waar wij meer over willen weten. Het is de bedoeling dat wij een creatief proces doorgaan en alle keuzes beargumenteren en documenteren. Mijn interesse ligt heel erg bij design (je eigen ontwerp maken), ik ben dus ook van plan om hier iets mee te doen.

 

Voor mijn onderwerp heb ik gekozen voor ‘Marvel Characters’ a.k.a. ‘Superhelden’ en ‘Schurken’. Ik vind Marvel films enorm goed en erg leuk om te kijken. Ik ben geen Marvel fan maar wel zeer geïnteresseerd in de personages en de verhalen rondom deze personages. Zoals veel mensen weten komen de Marvel films voort uit de Marvel stripboeken. Hierbij komt dus ‘Character Design’ kijken. Maar wat komt er dan allemaal kijken bij het designen van een Marvel Character? Welke stappen moet je nemen om een Marvel ‘Superheld’ of ‘Schurk’ tot leven te laten komen? Een aantal dingen die ik nu kan bedenken zijn: wat is zijn of haar achtergrond, wat is het verhaal, hoe ziet hij of zij eruit, wat zijn de krachten en zwaktes, wie zijn de vrienden of vijanden en hoe is deze Character uniek?

 

Voor de komende periode wil ik onderzoeken of ik een ‘Superheld’ of ‘Schurk’ wil designen. Ook wil ik onderzoek doen naar hoe je een Marvel Character moet designen en welke stappen er genomen moeten worden om deze Character uniek en boeiend te maken. Hierbij ga ik kijken naar interviews met en andere publicaties van Stan Lee zelf over zijn design keuzes en zijn ontwerpproces. Ook ga ik nog meer deskresearch doen naar hoe ik een Superheld of Schurk kan ontwerpen. Moodboards en stijlexperimenten horen ook bij mijn onderzoek. Ik ben ook benieuwd waarom wij als mensen superhelden en schurken bijzonder vinden en hoe je ervoor kan zorgen dat de superhelden boeiend blijven. Ik wil hiervoor een bestand maken waarin ik al deze dingen voor mijn eigen ‘Superheld’ of ‘Schurk’ bepaal.

 

Uiteindelijk wil ik laten zien hoe leuk en uitdagend het is om je eigen Character te designen door mijn eigen reis te laten zien die heeft geleid tot ‘mijn nieuwe Marvel Character’. Welke obstakels kwam ik tegen en hoe ging ik hiermee om? Al je creativiteit kun je hierin kwijt en niks is te gek in Marvel verhalen. Je kunt zelf bepalen hoe jou Marvel Character eruitziet en welke geweldige gebeurtenissen of grote verschrikkingen deze in zijn of haar leven heeft meegemaakt. Het is namelijk enorm belangrijk om je creativiteit los te laten zonder dat hier veel kaders aan zitten. Ik wil men een aantal handvatten geven om mee te kunnen werken als het gaat om Character Design binnen de Marvel wereld. Hiermee wil ik mensen stimuleren om zelf ook eens aan de slag te gaan met het designen van hun eigen Marvel Character door te laten zien hoe het beste dat proces kan ondergaan. Ik ben enorm benieuwd waar deze studio Seminar mij naartoe zal brengen!

 

Afbeelding: http://www.jeffcarpenter.net/marvel-character-design

Creativiteit: https://leerkrachten.kunstcentraal.nl/lesmateriaal/creatief-vermogen-creatief-vermogen/

Een gedachte over “Hoe Design je een Marvel Character? [DRAFT]

  1. Ha Jesse, mijn interesse is hierdoor zeker (op) gewekt. Ben met goede verwachting nieuwsgierig gemaakt en uitgedaagd om hier zelf ook mee aan de slag! Is merchandise ook n onderdeel van het plan?
    🔌👍🚪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *