Honing 1ste onderzoek

Het onderwerp wat ik had gekozen was bijen. Specifiek bijen , honing en hun structuur. De wereld van de bijen ziet er totaal anders uit. De vormen die horen bij bijen zoals de hexagonale vormen van hun behuizingen, de vormen van de flesjes waarin hun honing wordt verkocht of de vormen van producten die werken rondom honing zoals de lepels die speciaal worden gemaakt voor honing. Denk hierbij ook aan hoe zijn de wereld zien door hun ogen.

Het is interessant voor iedereen die de wereld eens in een andere hoek wil zijn, die eens wil dat ze hun belevingen in een andere hoek zouden kunnen zien.

Het doel is dan ook om mensen eens anders te laten kijken naar de de bij, dat wanneer ze naar mijn uiteindelijke uiting kijken dat ze dan meer zien dan een geel en bruin vliegend insect met een grote stinger maar een wezen dat fantastische vormen ziet, maakt en erin left.

In de volgende week zijn er verschillende testen die ik wil gaan uitvoeren met honing als centraal punt. Een paar voorbeelden die ik zeker wil gaan doen zijn

  1. Honing verbranden en kijken wat er gebeurt. Van het huidige onderzoek zou het donker zwart en meer terig moeten worden. Dit kan misschien worden omgezet tot een plaksel of vulling van een deel van dit project.
  2. Honing verkleuren. Ik wil met verschillende kleurstoffen kijken welke kleuren ik honing tot kan omtoveren. Honing blijft dik of zou dik moeten blijven wanneer er aanpassingen aan worden gemaakt. Hierdoor kan ik misschien gaan kijken voor een 3d schilderij door de dikte te gebruiken om zo een vorm van hun wereld te kunnen maken.
  3. Ik wil gaan uitdrogen. Vaak als je honing laat uitdrogen wordt het hard en kom je er niet of moeilijk met een mes door heen. Het is dus de bedoeling dat ik hiermee misschien vorm kan geven aan de wereld van vormen door hun eigen honing.
  4. Honing op lichte warmte houden, wat gebeurt er als het op lange termijn honing warm houd? is het bestending om rondom een lamp te zitten voor kleur effect.

Deze zullen van zichzelf genoeg tijd kosten om te beginnen met het kijken hoe honing reageert op deze methodes. Ik wil kijken wat honing aan kan, wat honing kan brengen en hoe het verandert wanneer er verschillende testen op worden uitgevoerd. Ik wil kijken of er een methode is die me meer inspiratie kan geven om verder te werken met een concept of idee.

Uiteindelijk wil ik meer duidelijkheid hebben over wat ik kan doen met honing en om meer inzicht te krijgen in het product. Mijn hoop is dus ook uiteindelijk meer inspiratie op te doen voor een eindproduct. Ik weet namelijk nog niet zo duidelijk wat ik wil. Er zijn verschillende ideeën die nu rond spelen in mijn gedachtes. zoals:

  • Iets met een verkleurde honing lamp als er een leuk effect i met de honing.
  • Een honingraat vullen met al mijn experimenten met honing en die daarna verder uitwerken tot een nieuw geheel
  • Kijken wat ik kan doen door honing te verharden en eventueel hier iets uit te maken en later hier uit kerven
  • Kijken of ik een schilderij kan maken door midel van het gebruik van hexadiagonale vormen die inspelen op het zicht van de bijen om zo hun belevingswereld te laten zien in vormen en uitingen van de honing. Door de honing hun zicht te nabootsen

Ik weet zelf niet hoe interessant dit is, hoe leuk het is, hoe mensen het moet bereiken. Hier heb ik zelf heel veel moeite mee. Niet alleen dat maar ook te vinden hoe ik dit het beste kan koppelen naar mensen, hoe ik hun kan interesseren. Het enige dat ik weet is dat het me super leuke ideeën zijn die een andere kant laten zien van hoe je over dagelijkse producten kan nadenken. De meeste mensen denken niet verder na dan honing. Honing kan zoveel zijn. Als het op kan drogen kan je er zelfs een nep arm van maken. Ik wil gewoon dat mensen zien dat honing meer is dan ze nu denken en zelf zien dat er veel mee kan worden geëxperimenteerd en het anders uit kan pakken wanneer je experimenteert. Dat is mijn verwachtte resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *