Swiping: The process

Na het opzetten van het Research Proposal en de pitch wilde ik zo veel mogelijk informatie verzamelen over Tinder en alle bijkomende onderwerpen. Zo heb ik de podcasts geluisterd van Datevermaak. Dit is een podcast die is opgezet door drie twintigers die praten over hoe zij de datinglevensstijl ervaren in deze tijd. Ook toen de pandemie begon werden deze podcasts gemaakt. Daarnaast heb ik mensen gevraagd om zo veel mogelijk screenshots te delen van gesprekken tussen tindermatches. Dit hier kwam minder respons op dan ik had verwacht. Wellicht dat mensen zich toch generen voor hun datinglevensstijl? Een paar voorbeelden hiervan zijn:

Daarnaast vind ik het moeilijk om het onderwerp gedetailleerder te maken en wist ik niet heel goed hoe ik nou verder moest. Toen kreeg ik het advies om alles uit te werken. Hoe klein de stapjes ook zijn. Dus heb ik het ‘Ghost sticker’ idee verder uitgewerkt. Aangezien ik zelf wel eens geghost heb en ben geghost, wilde ik dit duidelijker maken voor beide partijen. Zo wilde ik er voor zorgen dat het voor de persoon die interesse verliest, het makkelijk is om dit aan te geven. Zo dat dit tenminste gebeurd. Vaak heeft de persoon die wordt geghost al gevoelens en weet deze persoon niet zo snel wat er gebeurd en gaat er eerst tijd overheen voordat het duidelijk wordt. Dit kost energie. Het idee was om een sticker te maken die je dan zou kunnen sturen om gelijk duidelijkheid te creĆ«ren. en het dus makkelijker te maken voor beide partijen. Hier de sticker:

Ik voelde me alleen al niet echt lekker over dit idee en toen ik feedback vroeg werd het voor mij ook duidelijk. Dit idee is een hele abrupte manier van het contact verbreken en zal de communicatie tussen beide partijen juist verslechteren en versimpelen. Dit is niet wat ik wil veroorzaken,

In de volgende week wil ik mij meer verdiepen in het mannelijke perspectief van Tinder. Aangezien ik zelf met name een beeld heb van de kant van de vrouw. Hiervoor wil ik het gesprek aan gaan met mannen die tinder hebben en mannen die dit nooit hebben gebruikt of al een tijdje niet meer hebben. Zodat ik hierbij naar de verschillen en overeenkomsten kan kijken en wellicht hier weer een tussentijdse uiting en een duidelijker beeld van waar ik heen wil gaan uit kan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *